Acasă Stirile zilei Cinci români au murit, iar alţi trei au fost răniţi într-un accident...

Cinci români au murit, iar alţi trei au fost răniţi într-un accident rutier petrecut în Spania

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cinci români au murit, iar alţi trei au fost răniţi, duminică, într-un accident rutier produs în apropiere de Figueres, informează cotidianul EL Pais în ediţia electronică de luni.

Potrivit sursei citate, primarul localităţii Figueres, Santi Vila, a solicitat autorităţilor spaniole corectarea sensului giratoriu de pe şoseaua N-II, situat la intrarea în localitate.

Potrivit sursei citate, accidentul s-a produs duminică seară, la sensul giratoriu situat la kilometrul 754 al şoselei N-II. O furgonetă înmatriculată în judeţul Caraş-Severin, la bordul căreia se aflau 8 persoane, a efectuat o depăşire şi, potrivit cotidianului citat, din motive necunoscute nu a revenit pe banda sa de mers, ciocnindu-se frontal cu un alt autoturism . Furgoneta se afla în drum spre România iar toţi cei opt pasageri sunt cetăţeni români, potrivit anchetatorilor. Cinci dintre aceştia au murit, iar ceilalţi trei au fost răniţi, unul fiind în stare gravă şi suferind mai multe traumatisme.

Şoferul celuilalt autoturism a rămas încarcerat, fiind necesară intervenţia pompierilor. Acesta se află în spital, în stare gravă.

În urma accidentului, circulaţia a fost închisă pe ambele sensuri pe N-II, în zona localităţii Figueres, timp de mai multe ore. Şoseaua respectivă este intens circulată de turiştii care vin din Franţa, iar viteza maximă este limitată la 80 de kilometri pe oră în sectorul unde s-a produs accidentul.