Acasă Life Monden Jurnalistul Dan Suciu a fost numit purtător de cuvânt al Guvernului

Jurnalistul Dan Suciu a fost numit purtător de cuvânt al Guvernului

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Dan Suciu, redactor-şef al postului TV Money Channel, a fost numit, luni, în postul de purtător de cuvânt al Guvernului, prin decizie a premierului Mihai Răzvan Ungureanu. Suciu a mai lucrat ca redactor şi redactor-şef la săptămânalul Privirea, specializat fiind în economie, iar ulterior la revista Banii Noştri şi la săptămânalul Prezent.

El este absolvent al Facultăţii de Filosofie, Universitatea din Bucuresti, şi are un master de Politici Publice.

Într-un comunicat transmis de Guvern se mai arată că Dan Suciu are o experienţă jurnalistică de aproximativ 18 ani, iar în prezent este doctorand în economie.

Surse oficiale au declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX că Dan Suciu, redactor-şef al postului TV Money Channel, şi Ionuţ Stanimir, şef comunicare externă al BCR, sunt variantele premierului Ungureanu pentru postul de purtător de cuvânt al Guvernului, ei având deja discuţii pe această temă cu şeful Executivului.

„Şeful Guvernului doreşte ca în postul de purtător de cuvânt al Guvernului să fie o persoană specializată în economie. Cele mai mari şanse de a ocupa acest post le are Dan Suciu, care a acceptat în principiu să preia funcţia, dar decizia finală aparţine premierului, iar la acest moment nu este luată”, au arătat, vineri, sursele citate.

Lista persoanelor luate în calcul pentru instalarea pe acest post a inclus mai multe nume de foşti şi actuali jurnalişti specializaţi în economie, dar unii dintre aceştia au refuzat oferta din cauza mandatului scurt al Guvernului, până la alegerile parlamentare din toamnă, şi a contextului politic.

Aceleaşi surse afirmau că premierul i-a propus de la început actualului purtător de cuvânt, Ioana Muntean, să rămână în echipa sa de comunicare, iar aceasta a acceptat.