Implementarea procesului de fuziune dintre Banca Carpatica si Patria Bank (fosta Nextebank), care a primit aprobarea prealabila a BNR pe 29 noiembrie 2016, a primit unda verde si din partea Curtii de Apel Bucuresti, permitand celor doua banci sa finalizeze in perioada imediat urmatoare toti pasii procedurali si operationali pentru implementarea efectiva a fuziunii.

Patria Bank si Banca Comerciala Carpatica vor deveni astfel o singura banca, ce va continua sa fie listata la Bursa si va purta numele de Patria Bank.

Prioritatea celor doua banci este confirmarea datei fuziunii in cursul acestei saptamani, in masura sa permita informarea in consecinta a clientilor si inceperea integrarii sistemelor si operatiunilor, scrie ZF.

“La acest moment, data estimativa a implementarii fuziunii este 1 mai 2017, data conditionata de emiterea hotararii judecatoresti prin care s-a constatat legalitatea hotararilor adunarilor generale ale actionarilor celor doua banci privind aprobarea fuziunii prin absorbtie dintre Banca Comerciala Carpatica (societate absorbanta) si Patria Bank (societate absorbita) si s-a dispus inregistrarea in Registrul Comertului a mentiunilor corespunzatoare referitoare la fuziune.”, se specifica intr-un document al Patria Bank.

Noua banca care va fi prezenta in 73 de orase la nivel national, prin 111 sucursale, are peste 240.000 clienti si 3,81 miliarde lei in active.

Patria Bank (fosta Nextebank), institutie controlata de fondul de investitii Emerging Europe Accession Fund, a devenit actionarul majoritar al Bancii Carpatica dupa ce a cumparat in doua etape o participatie de 64,16% la banca controlata de omul de afaceri Ilie Carabulea pentru suma de 144 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.