Cine este cu adevarat Emmanuel Macron, omul care a rasturnat sondajele din Franta? – Cap Limpede

Cine este cu adevarat Emmanuel Macron, omul care a rasturnat sondajele din Franta?

Centristul proeuropean Emmanuel Macron si candidata Frontului National (FN, extrema dreapta), Marine Le Pen, s-au clasat duminica pe primele locuri in turul intai al alegerilor prezidentiale din Franta, marcand o respingere a partidelor traditionale, noteaza AFP.

Favorit al acestui duel final, Emmanuel Macron, fost ministru al economiei in varsta de 39 de ani, o devanseaza cu 23-24% pe Marine Le Pen, 48 de ani, creditata cu 21,8-22% din voturi, potrivit estimarilor a trei sondaje de opinie.

Candidatul dreptei François Fillon, a carui campanie a fost afectata de scandalul presupuselor angajari fictive ale unor rude, s-a clasat la mica diferenta de candidatul stangii radicale, Jean-Luc Mélenchon, (19-20,3 % fata de 19,5-20 %), care a avut o ascensiune remarcabila in ultimele zile de campanie.

Click pe aceeasi tema:  Armele nucleara ar putea pulveriza lumea! Cea mai mare bomba testata de rusi ar rade de pe Pamant jumatate din New York!

Mai multi sustinatori ai lui François Fillon au cerut imediat ca in turul al doilea sa nu i se acorde votul candidatei FN, Marine Le Pen.

Candidatul socialist, Benoit Hamon, infrant drastic cu 6% din voturi potrivit sondajelor, a admis o „sanctiune istorica” pentru partidul sau si a cerut sa se voteze Macron.

Turul al doilea al prezidentialelor este prevazut la 7 mai cu preluarea functiei in scurt timp pentru un mandat de cinci ani. Alegeri parlamentare sunt apoi programate in iunie.

Click pe aceeasi tema:  Rasturnare de situatie! Navele militare Mistral ajung pe mana lui Putin!

Cu ocazia turului intai, desfasurat pe fondul amenintarii teroriste, participarea s-a ridicat la circa 70%, unul dintre cele mai mari din ultimii 40 de ani, potrivit Ministerului francez de Interne.

Sursa: Agerpres

spre