Acasă World Un tantar i-a transformat viata in cosmar! Cum arata omul-elefant! Video

Un tantar i-a transformat viata in cosmar! Cum arata omul-elefant! Video

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un barbat din Brazila traieste un adevarat cosmar dupa ce a fost infectat cu una dintre cele mai inspaimantatoare boli tropicale. A fost nevoie de o singura intepatura de tantar ca barbatul sa ajunga intr-o situatie disperata.

In urma cu 20 de ani, Raimundo a fost intepat de tantar care era purtator de parazitul Lymphatic filariasis. Acest parazit cauzeaza elefantiazis (filarioza limfatica), denumit popular „boala omului – elefant”, scriu cei de la Daily Mail. Cazul sau a fost documentat si prezentat in „River Monsters” de pe Animal Planet, scrie bzi.

De atunci, omul traieste un cosmar: pe piciorul stang i-au aparut umflaturi masive, culoarea pielii s-a schimbat si tot corpul i se transforma usor, usor in ceea ce aminteste de un elefant, asa cum este denumirea populara a bolii.

Sunt trei tipuri de viermi care duc la această boala: Wuchereria bancrofti, Brugia malayi si Brugia timori, primul fiind cel mai comun. Boala vizeaza sistemul limfatic al organismului, iar larvele se reproduc si se maturizeza pe o perioadă de un an.

Infectia este de obicei caracterizata prin umflarea extrema a membrelor sau a organelor genitale, cu toate că majoritatea persoanelor care sunt infectate de parazit nu dezvolta nici un simptom.

Cu toate acestea, viermii pot afecta rinichii si ganglionii limfatici, chiar daca o persoana nu prezintă simptome externe.

Mai bine de 120 de milioane de persoane sunt infectate cu filarioza limfatica. Aproximativ 1,4 miliarde de persoane risca expunerea la boala in 73 de tari. Infectia se gaseste in Africa, America Centrala si de Sud, Asia de Sud si Insulele Pacific.

Tratament pe viata

Raimundo este in prezent in curs de tratament la o clinica din Sao Jose Rio Preto. Surprinzator, doctorii au reusit sa ii reduca umflaturile la picioare, insa drumul va fi anevoios pana la o recuperare mai buna si nu se stie daca va disparea complet.

Medicii pot folosi medicamente antihelmintice care vor expulza viermi paraziti din corpul pacientului, dar, cu toate acestea, in cazuri precum cel al lui Raimundo, care nu a solicitat un tratament imediat, boala poate insemna o lupta lunga, pe viata.

In ceea ce priveste prevenirea, persoanele sunt incurajate sa foloseasca repelanti care contin in anumite concentratii dietilmetatoluamida. Aceasta substanta tinete tantarii la distanta.

Vezi in video-ul de mai jos cateva momente din documentarul prezentat de Animal Planet legat de cazul lui Raimundo.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos