Ne nastem cu un continut de 75% apa, iar pe parcursul vietii ne uscam treptat pana la 50-60% apa. Apa este vitala pentru viata noastra, insa putini oameni stiu cu adevarat cum ne hidratam cu apa.

Concluziile unui nou studiu arata ca lichidul trebuie baut caldut sau la temperatura camerei. In nici un caz rece.

Studiile arata ca apa calduta are efecte optime asupra organismului nostru comparativ cu apa foarte rece. Este drept ca atunci cand este foarte cald afara sau cand ai facut mult efort simti nevoia sa bei apa rece. Insa nu stii cat de daunator acest obicei. Temperatura joasa a lichidului afecteaza echilibrul organsimului si il scoate din parametrii in care el functioneaza cel mai bine.

Nicole Liu, specialist in medicina traditionala chineza si consumatoare inraita a apei la temperatura camerei, sustine ca, in domeniul caruia s-a dedicat este promovata… armonia.

”Temperatura rece blocheaza canalele energetice (meridianele sau meridiane energetice, care conecteaza interiorul corpului cu exteriorul, n.r.), incetineste sau chiar blocheaza circulatia sanguina si afecteaza functionarea organelor, reducandu-le drastic eficienta”, arata, la randul ei, Mee Lain Ling, specialist in medicina traditionalista chineza, scrie unica.

Loading...

Explicatia acestui obicei bine impamantenit in medicina chineza este in stransa legatura cu infrastructura tarii ce are cea mai mare populatie de pe planeta. Dupa revolutia comunista din 1949, oamenii au inceput sa se imbolnaveasca din cauza parazitilor si microbilor cu care era infestata apa de la robinet. Astfel, chinezii au fost nevoiti sa-si fiarba apa, ferindu-se de boli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your name here
Please enter your comment!