Acasă World Un nou joc care circula pe Facebook face ravagii printre copiii! Micutii...

Un nou joc care circula pe Facebook face ravagii printre copiii! Micutii sunt incurajati sa fuga de acasa!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un nou joc circula pe Facebook, denumit „Provocarea de 48 de ore”, baga spaima in parinti. Jocul ii incurajeaza pe copiii sa fuga de acasa timp de doua zile. Pentru fiecare mentiune la adresa lor aparuta in social media, copiii sunt pacaliti ca vor primi puncte, astfel ca sunt binevenite toate mesajele postate de familie si prieteni in care acestia fac apel la internauti, anuntand disparitia si implorand ajutorul.

In urma cu cativa ani in vestul Europei a circulat un „joc” similar, „Jocul celor 72”, in care copiii incercau sa dispara de acasa timp de 72 de ore. O mamica din Derry, Irlanda, a povestit ca familia ei a suferit un adevarat soc din cauza acestei „competitii bolnave”. Ea a povestit ca cei doi copii ai ei au fost gasit alaturi de alti copii au fost gasiti la 55 de ore de la disparitie in Ballymena.

„Mi-a fost teama ca erau morti sau ca ar putea fi violati, traficati sau ucisi. Dar acesti copii cred ca acest lucru este amuzant”, a povestit mama. Aceasta a aflat, ulterior, ca cei doi copii erau lideri ai jocului, datorita timpului lung petrecut departe de casa.

Retelele sociale, in special Facebook-ul, reprezinta un mediu propice pentru viralizarea unor astfel de trenduri prostesti carora copiii le cad prada imediat.

 

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos