Cap Limpede

Stirile zilei

Ceausescu a vandut o romanca unui presedinte african in schimbul a 10% din productia de diamante! Bucatarul prezidential: „Ma obliga sa-i gateasca la cina friptura din carne de om”!

Fostul presedintele al Republicii Centrafricane, Jean-Bedel Bokassa, i-a oferit lui Ceausescu 10% din productia de diamante a tarii in schimbul unei romance de care s-a indragostit.

Jean – Bedel Bokassa a vizitat Romania in 1973 si s-a imprietenit cu presedintele Nicolae Ceausescu. Tot atunci, presedintele republicii africane a vazut-o pe Gabriela Dramba, de care s-a indragostit. I-ar fi propus lui Ceausescu sa o trimita la el in tara, promitand in schimb 10% din productia de diamante a tarii, relateaza adevarul.ro.

Securitatea o obliga pe Gabriela Dramba sa plece pe continentul african, devenind sotia lui Bokassa. Cei doi au fost casatoriti timp de trei ani intre 1975 si 1977. Jean – Bedel Bokassa a fost casatorit cu nu mai putin de 18 femeii, el avand 39 de copii. Presedintele Republicii Centrafricane este alungat de la conducerea tarii in anul 1979, in urma unei revolte sprijinite de Guvernul Frantei. Bokassa s-a refugiat chiar in Franta, insa a revenit peste cativa ani cu gandul de a recupera conducerea tarii. El este prins si arestat, fiind condamnat la moarte prin spanzurare. Totusi, el scapa de moarte, insa a fost condamnat la o pedeapsa de 20 de ani de inchisoare. Bokassa a fost eliberat de dupa gratii in anul 1996, el decedand in cursul aceluiasi an, la varsta de 75 de ani, din cauze naturale.

Din urma casatoriei dintre dictatorul african si Gabriela Dramba a rezultat o fata, Anne Bedel Bokassa.

Cum a preluat puterea liderul african

La sfarsitul lunii decembrie 1965, Bokassa organizeaza un puci, in urma caruia il alunga de la conducerea tarii pe varul sau Dacko. El devine noul presedinte al Republcii Centrafricane, dupa ce a reusit sa-i stranga in jurul sau pe toti oamenii importanti de pe teritoriul statului african.

Avandu-l ca model pe Napoleon Bonaparte, Bokassa se proclama imparat al Imperiului Centrafrican. Ceremonia de incoronarea a acestuia a fost una extrem de pompoasa. Se spune ca el ar fi cheltuit peste 20 de milioane de dolari, desi oamenii de rand abia castigau 100 de dolari. Bokassa a instituit teroarea in Republica Centrafricana. Cei ce nu aveau un loc de munca platit erau omorati, iar cersetorii erau ucisi fara mila si aruncati la crocodili. Pe langa deciziile sale extrem de dure, presedintele tarii a semanat teroare printre conationalii sai deoarece se spunea ca isi manca dusmanii. Bucatarul sau a declarat dupa ce a fugit din Republica Centrafricana, ca presedintele tarii il obliga sa-i gateasca la cina friptura din carne de om, scrie adevarul.

 

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-99720").on("click", function(){ $(".com-click-id-99720").show(); $(".disqus-thread-99720").show(); $(".com-but-99720").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});