Acasă Politic Un nou episod din seria „sarma” by Firea: Edilul suspecteaza ca liberalii...

Un nou episod din seria „sarma” by Firea: Edilul suspecteaza ca liberalii au incendiat troleibuzul

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Declaratii socante ale Primarul Capitalei, Gabriela Firea. Edilul leaga incidentul privind un troleibuz care a luat foc in mers ar de un fost consilier local al PNL, consilier care este coleg cu o serie de sindicalisti din STB, care s-au inscris in PNL Sector 6.

Gabriela Firea a declarat la Realitatea Plus ca a primit informati de la colegi ca troleibuzul avea revizia facuta chiar cu o seara inainte, si mai fusese evaluat si pe 29 mai, scrie Aktual24.

”Nu va ascund faptul ca sunt colegi de-ai nostri care, pur si simplu avand in vedere ca chiar aseara a fost facuta revizia si azi s-a intamplat un incident atat de mare, incearca sa descopere daca nu este vorba despre un sabotaj. Ne gandim la orice, dar nu vreau sa anticipez. Vom da catre anchetatori toate elementele tehnice pe care le vom descoperi in cursul zilei de astazi si maine. Este posibil orice”, a declarat edilul Capitalei.

Firea a adaugat ca autovehiculul facea parte dintr-un lot de 100, produse la Arad. Practic, s-au cumparat 100 de caroserii Iveco si s-au asamblat in Romania, insa a tinut sa precizeze ca nu este vorba de o improvizatie si ca ancheta tehnica va spune mai multe.

”Acel incendiu, acele imagini nu le-am fi vazut daca interiorul troleibuzul nu avea polistiren pe interior. Acesta se aprinde de la o simpla scanteie. Noile autobuze pe care le-am comandat vor fi construite cu material ignifug.(…) Nu pot sa nu-mi pun intrebarea cum de un fix un fost consilier local din partea PNL a postat primul filmuletul si a dat vina pe mine. Cum poate fi scos vinovat un primar de un astfel de incident, in conditiile in care primarul s-a preocupat din prima zi sa innoiasca parcul auto?”, a adaugat Firea.

Linia troleibuzului 86 a fost blocata, duminica dimineata, pe Bulevardul Lascar Catargiu, dupa ce un troleibuz a luat foc in mers. Din fericire, calatorii au reusit sa iasa la timp. Pompierii au stins incendiul. Vehiculul a fost distrus aproape in totalitate, din el a mai ramas doar caroseria. Potrivit directorului Societatii de Transport Bucuresti, Alexandru Hazem Kansou, director STB, care a fost la fata locului, focul ar fi pornit in urma unui scurtcircuit.