Acasă Stirile zilei Raed Arafat: La acest moment, situatia este inca sub control, dar nu...

Raed Arafat: La acest moment, situatia este inca sub control, dar nu putem, dupa 15 iunie, sa revenim la normalitatea care era inainte de pandemie!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, spune ca nu suntem inca in situatia de a lua o decizie privind starea de alerta, daca aceasta va continua sau nu, si trebuie sa mai asteptam cateva zile.

Doctorul Raed Arafat a mai declarat, luni seara, la TVR, ca nu putem, dupa 15 iunie, sa revenim la normalitatea care era inainte de pandemie.

„Trebuie sa intelegem situatia in care suntem. Daca spune cineva ca am trecut deja cu totul si totul este OK, acest cineva inseamna ca nu este informat corect. La acest moment, inca situatia e sub control, mai bine decat inainte, dar nu putem zice ca am ajuns la faza in care sa spunem ca totul este OK”, a declarat Raed Arafat.

El a spus ca in cazul in care va fi ridicata starea de alerta, trebuie vazuta care va fi modalitatea pentru a putea pastra totusi unele masuri de precautie. „Daca lasam totul si spunem ca totul se intoarce la normalitatea dinaintea virusului, aici comitem o greseala majora si pe care s-ar putea sa o sa platim foarte serios”, a avertizat secretarul de stat in MAI.

„Trebuie gasita o solutie, pentru ca noi nu putem in 15 iunie – si cred ca la sentimentul meu sunt toti colegii mei medici, epidemiologi, toti cu care am lucra pana acum – noi nu putem in data de 15 iunie sa revenim la o normalitate totala, cum era inainte sa apara acest virus”, a punctat seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, conform Digi24.