Acasă World Un medic american avertizeaza: „Oamenii sa ia asta in serios”! Cum arata...

Un medic american avertizeaza: „Oamenii sa ia asta in serios”! Cum arata plamanii unui pacient bolnav de COVID-19

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un videoclip dintr-un spital din Statele Unite arata plamanii unui barbat care a fost asimptomatic cu cateva zile in urma, insa acum plamanii pacientului cu COVID-19 nu reusesc sa functioneze corect. „Oamenii trebuie sa ia asta in serios” a spus dr. Keith Mortman, seful chirurgiei toracice de la George Washington University Hospital, citat de CNN. Spitalul din Washington DC a lansat recent un videoclip 3D cu plamanii afectati de coronavirus.

Imaginile arata o vatamare extinsa a plamanilor unui barbat in general sanatos de 59 de ani, cu hipertensiune arteriala, a spus dr. Mortman. De cand s-a imbolnavit grav, pacientul necesita un ventilator care sa-l ajute sa respire, dar chiar si asa, nu este suficient. De asemenea, el are nevoie de un alt aparat care sa circule si apoi sa-i oxigeneze sangele.

„Acesta NU este un pacient cu boli grave in varsta de 70 de ani”, a spus Mortman. „In afara de hipertensiunea arteriala, el nu are alte probleme medicale semnificative”, a completat acesta.

Zonele marcate cu galben in video reprezinta parti infectate si inflamate ale plamanului. Din scanare, este clar ca daunele nu sunt localizate intr-o singura zona, ci acopera zone extinse ale ambilor plamani, aratand cat de rapid si agresiv poate evolua infectia, chiar si la pacientii mai tineri. Un pacient cu plamani sanatosi nu ar avea nicio zona galbena pe scanare.

Galbenul marcheaza atat infectia, cat si inflamatia. „Este un proces inflamator destul de puternic in plamani, in incercarea organismului de a controla infectia”, a spus Keith Mortman.

Inflamarea impiedica plamanii sa poata oxigena sangele si sa indeparteze dioxidul de carbon. Acest lucru determina un pacient sa necesite mai mult aer pentru a echilibra nivelul de oxigen si de dioxid de carbon.

„Vreau ca oamenii sa vada asta si sa inteleaga ce poate face acest virus”, a spus Mortman. „Oamenii trebuie sa ia asta in serios”.

Pacientul ramane in stare critica la ATI.

„Pentru acesti pacienti care prezinta in esenta insuficienta respiratorie progresiva, afectarea plamanilor este rapida si raspandita. Din pacate, odata deteriorati in acest fel plamanii, poate dura mult pana se vindeca. Pentru aproximativ 2-4% dintre pacientii cu Covid-19, daunele sunt ireversibile”, a spus doctorul Mortman.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos