Acasă Stirile zilei Un marinar roman si doi rusi, capturati de pirati in largul Camerunului!

Un marinar roman si doi rusi, capturati de pirati in largul Camerunului!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un marinar roman care face parte din echipajul unei nave sub pavilion britanic a fost rapit de pirati, anunta armatorul navei, citat de AFP.

Ministerul Afacerilor Externe a fost informat, la data de 8 februarie 2013, ca un cetatean roman se afla printre membrii echipajului navei ESTER-C sub pavilion britanic, capturata de pirati in largul Camerunului.

„Reprezentantii misiunilor Romaniei din Nigeria si Marea Britanie au intreprins demersurile diplomatice necesare, astfel incat situatia cetateanului roman sa fie clarificata cu celeritate. Ambasada Romaniei de la Londra este in legatura permanenta cu armatorul navei. Mentionam ca, potrivit procedurilor in vigoare, negocierile in astfel de cazuri sunt purtate direct intre proprietarii navei si rapitori, procedura in astfel de cazuri presupune discretie pentru a nu afecta negocierile si siguranta cetatenilor rapiti. La nivelul MAE au avut loc discutii cu reprezentantii Ambasadei Marii Britanii si Federatiei Ruse de la Bucuresti. Ministerul Afacerilor Externe se afla in legatura cu familia cetateanului roman”, arata MAE intr-un comunicat de presa.

Piratii au atacat o nava-cargo sub pavilion britanic in largul Nigeriei, la frontiera cu Camerun si la 136 de kilometri de coasta.

„Compania de navigatie Carisbrooke Shipping Ltd. anunta cu regret ca nava MV Esther, construita in 2008, care naviga sub pavilion britanic, a fost atacata de pirati joi seara, in partea de sud a Golfului Guineea”, a comunicat armatorul.

„Dupa talharirea membrilor echipajului, piratii au parasit nava rapind trei marinari”, adauga compania.

Cei trei marinari luati ostatici sunt un roman si doi rusi.

„Vietile acestor marinari sunt prioritatea noastra absoluta si vom face totul pentru readucerea lor in siguranta. Ceilalti noua membri ai echipajului au ramas la bordul navei si sunt nevatamati”, continua armatorul, precizand ca ceilalti marinari sunt filipinezi.

Golful Guineea, situat in sud-vestul Africii, este o zona unde au loc numeroase acte de piraterie. De obicei, ostaticii sunt eliberati dupa plata unor rascumparari.

Sursa: rtv.net