Acasă Stirile zilei Un inventator a creat, in mod accidental, ochelarii care vindeca daltonismul! FOTO

Un inventator a creat, in mod accidental, ochelarii care vindeca daltonismul! FOTO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un inventator american a creat, in mod accidental, o pereche de ochelari cu lentile care vindeca daltonismul.

Ochelarii, avand lentile de culoare mov, reusesc sa intensifice culorile rosu si verde, astfel incat, persoanele care sufera de daltonism pot distinge mult mai bine cele doua culori.

8 ochelari 1Mark Changizi, un cercetator din Statele Unite ale Americii, a creat lentilele pentru uz medical, insa, nu a intentionat ca acestea sa intensifice rosul si verdele, culori intalnite des in mediul inconjurator, relateaza dailymail.co.uk.

Numite lentile „Oxy-lso”, Mark Changizi vorbeste despre inventia sa pe blogul personal spunand ca:

„Desi nu am intentionat sa concepem o inventie care sa ii ajute in special pe cei daltonisti, nu am fost prea surprinsi de rezultatul dat de aceste lentile Oxy-lso. Felul in care functioneaza aceste lentile se bazeaza pe variatii de presiune de oxigen. Lentilele se concentreaza in mod special pe cele doua culori, rosu si verde”.

Daniel Bor, un cercetator de la Universitatea Sussex, sustine ca ochelarii inventati de Changizi l-au ajutat sa treaca de testul pentru determinarea daltonismului, numit testul Ishihara. Testul este bazat pe prezentarea unor cartoane cu cercuri ce contin buline colorate in interiorul carora se afla numere.

„Cand mi-am pus acesti ochelari pentru prima data am fost foarte incantat. Am putut sa disting cat de rosii sunt hainele sau cat de colorate sunt alte obiecte din jurul meu”, a explicat Daniel Bor, potrivit sursei citate.

Ochelarii inventati de Mark Changizi sunt disponibili spre vanzare pe magazinul online amazon.com si costa 222 de euro, insa indicatiile date specifica in mod clar ca doar verdele si rosu vor fi culorile intensificate pentru cei care poarta ochelarii, in schimb pentru galben sau albastru acestia nu vor avea vreun efect.

Sursa: mediafax.ro