Acasă Cultura Cinemagia Realizatorii filmului romanesc „Usturoi”, in cautare de fonduri pentru finalizarea filmarilor! GALERIE...

Realizatorii filmului romanesc „Usturoi”, in cautare de fonduri pentru finalizarea filmarilor! GALERIE FOTO + VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Realizatorii filmului independent romanesc „Usturoi” cauta fonduri pentru finalizarea filmarilor.

USTUROI from E-Motions Films on Vimeo.

Foarte multi bloggeri s-au mobilizat deja in spatiul virtual pentru a sari in ajutorul lui Radu Bazavan, co-fondatorul filmului. Unii dintre ei isi doneaza spatiul publicitar de pe blog.

„Usturoi” este un film independent care prezinta povestea a doi copii prieteni, unul rom, celalalt roman, care fug de acasa la oras ca sa se faca actori. Filmul a fost turnat in lunile mai si iunie in Salaj si in Cluj-Napoca, este o comedie romaneasca autentica, proaspata si originala fara scene lungi la masa, fara cadre moarte, fara comunism si (din pacate pentru unii) fara nuditate”, asa descrie Radu Bazavan ( cunoscut drept Groparu) lungmetrajul.

Ideea filmului dateaza din anul 2005, insa filmarile au inceput abia in 2011. Initial, Bazavan a gasit un sponsor pentru Usturoi, sponsor care ulterior si-a retras oferta. Asadar, realizatorii filmului nu au avut incotro decat sa apeleze la public si la iubitorii de cinematografie pentru a atrage donatii.

Intreaga echipa de filmare, incepand de la personalul tehnic, producator si scenarist (Radu Bazavan), pana la actori (printre care blogeri, muzicanti, dansatori) a depus munca voluntara, ei nefiind remunerati in niciun fel. Personajele principale care dau culoare filmului sunt doi baietei talentati care „pornesc in aventura vietii lor pentru a deveni actori.

„Darius este un baietel de etnie rroma dezghetat, fotogenic, inteligent, cultivat, bine crescut. Iar Sebi a castigat pana acum vreo trei premii de teatru, are 12 ani, sta intr-un sat din Salaj, pierdut de lume, exact cum cautam eu pentru filmul nostru.”, a spus Radu Bazavan pentru revistabulevard.ro

Bloggerul Cristian Manafu sustine lungmetrajul „Usturoi”. El isi doneaza spatiul publicitar de pe blog celor interesati sa sustina filmul independent.

„Voi contribui cu o suma si doresc sa ma implic un pic mai mult. Imi ofer spatiul de publicitate de pe blog celor interesati sa se promoveze si sa sustina filmul “Usturoi”. Ofer un banner (125×125 px) si un post despre afacerea sau campania ta in schimbul unei donatii de 150 de euro in contul filmului, timp de 45 de zile. Ofer un alt banner (300x250px) si un post, pentru aceeasi perioada, contra sumei de 500 de euro.”, anunta Manafu pe blogul personal.

usturoi 1 usturoi 2 usturoi 3 usturoi 4 usturoi 5 usturoi 6 usturoi 7 usturoi 8 usturoi 9

Sursa: rtv.net