Acasă Stirile zilei Social Sondaj APD: Doar 9% dintre romani au incredere in romi, 62% spun...

Sondaj APD: Doar 9% dintre romani au incredere in romi, 62% spun ca romii sunt mai bogati decat romanii!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Potrivit unui sondaj realizat de Operations Research pentru Asociatia Pro Democratia, doua treimi dintre romani considera ca romii sunt o problema pentru Romania pentru ca fura, sunt lenesi, nu se integreaza si sunt prea multi.

Circa 18% dintre romani asociaza termenul ,,rom” cu ,,tigan”, iar 15% asociaza termenul ,,rom” cu ,,furt” sau ,,hotie”. In proportie de 65%, cred ca exista o problema a romilor in Romania. Invitati sa precizeze care este problema, 11% au spus ca romii fura, 6% ca romii sunt lenesi, 6% cred ca nu se integreaza, iar 5% considera ca romii sunt prea multi.

In ce priveste opiniile populatiei majoritare fata de romi, 62% spun ca romii sunt mai bogati decat romanii, 68% considera ca romii comit mai multe infractiuni, iar 36% cred ca romii pot deveni un pericol pentru Romania.

In consecinta si nivelul increderii in romi este unul foarte scazut in comparatie cu alte minoritati. Daca 72% dintre cei intervievati au incredere in romani, 55% in germani, 28% in maghiari, 26% in evrei, nivelul increderii in romi este de numai 9%.

Sondajul a fost realizat de Operations Research pentru Asociatia Pro Democratia in perioada 14-18 decembrie 2012, pe un esantion de 1004 persoane. Marja de eroare este de ±3,1%.

Sursa: rtv.net