Acasă Sanatate Un doctor oncolog roman a explicat de ce apare cancerul: „Acest aliment...

Un doctor oncolog roman a explicat de ce apare cancerul: „Acest aliment ar trebui sa dispara din alimentatia oricaruia dintre noi, e otrava”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Intr-un interviu pentru Evenimentul Zilei, medicul oncolog Catalin Costovici a explicat care sunt factorii care duc la declansarea cancerelor si ce dieta ar trebui sa adopte bolnavii.

Cancerul este o notiune foarte vasta si larga. Eu cand dau aceasta veste pacientului ii spun ca are o tumora maligna, stadiul si ce urmeaza. Il lamuresc despre situatia reala a bolii si care sunt sansele de succes, spune medicul oncolog Catalin Costovici

De ce ne imbolnavim de cancer?

Probabil ca aici sunt incriminati factorii de mediu, care tin de aerul respirat, de alimentatia defectuoasa pe care o gasim din abundenta prin supermarketuri. Tot ceea ce inseamna produs agricol este tratat si paratratat. Cauza reala insa nu o stim. Tot ceea ce povestim noi apropo de radiatii, stres, alimentatie etc. astia sunt factori de risc. Dar de ce apare un cancer, nu stim. si atunci hazardul joaca un rol in toata povestea asta. E ca un fel de ruleta ruseasca in care toti participam. Chiar toti. Oricare dintre noi putem sa dezvoltam un cancer mai devreme sau mai tarziu. Cum ne-o fi norocul. Majoritatea cancerelor sunt intamplatoare, adica sunt urmarea hazardului.

„Carnea procesata e otrava. Trebuie sa dispara din alimentatia oricaruia dintre noi: salamurile, carnatii, crenvurstii, parizerul, mezelurile”

Cati bolnavi de cancer sunt in Romania?

-Nu avem o evidenta foarte clara. Neavand preventie care sa functioneze avem si rezultatele pe care le avem. Vorbim totusi de peste 150.000 de cancere in prezent, ceea ce este foarte mult. Incidenta cancerului este intr-o crestere exploziva. Toata nebunia in care traim, dupa ‘89 incoace, se repercuta si in incidenta cancerului. A tuturor cancerelor si la orice varsta, din pacate.

Daca in urma cu doua-patru decenii cancerul era apanajul varstei inaintate (dupa 50 – 60 de ani), acum vorbim de incidenta crescuta inclusiv in zona pediatrica – se pot dezvolta cancere in urmatoarele cateva saptamani de la nastere. Cazuistica e coplesitoare pentru ca daca facem referire la anul 1989, practic incidenta cancerului, in general, s-a dublat, arata evz.