Acasă Stirile zilei Un cercetator rus care pretinde ca dacii se trag din slavi a...

Un cercetator rus care pretinde ca dacii se trag din slavi a primit interdictie de intrare in Romania

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Autoritatile romane i-au interzis intrarea in Romania cercetatorului rus A.I.Umnov-Denisov, care venise sa tina o conferinta despre descendenta slava a dacilor. Acesta a fost trimis inapoi in Rusia de pe Aeroportul Otopeni, potrivit unei postari a ambasadei. El venise in Romania pentru a-si prezenta tezele pan-slaviste, care sustin ca limba romana nu are nici o legatura cu limba latina.

Aceste teze sunt utilizate in mod constant de propaganda oficiala rusa pentru a slabi legatura dintre Romania si Occident, scrie g4media.

Umnov – Denisov urma sa tina o prelegere pe tema „Triburile dacilor: cine si de unde sunt” la Centrul Rus de stiinta si Cultura, centru deschis in urma unui acord semnat in 2013 de fostul ministru de Externe, Titus Corlatean, in timpul guvernului Ponta.

Mai mult, cercetatorul rus urma sa tina prelegeri si la Institutul de Arheologie „Vasile Parvan” din Bucuresti si Universitatea „Andrei saguna” din Constanta, potrivit postarii ambasadei Rusiei la Bucuresti.

Tezele lui Umnov – Denisov sunt deja preluate in Romania de diferite site-uri care promoveaza propaganda rusa anti-occidentala.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos