Reactie revoltatoare a sefului Garzii de Mediu Bucuresti, dupa poluarea record inregistrata in Capitala: „Ma uit pe cer sa vad daca e poluare! Daca sunt corupt, vreau sa plec la puscarie”

83

Seful Garzii de Mediu Bucuresti, Viorel Glaman, a avut o iesire halucinanta in cadrul unui interviu la Digi24 in care a fost solicitat sa explice ce face pentru a diminua poluarea din Capitala.

Glaman a starnit stupefactie in studio dupa ce a spus ca se uita pe cer sa vada daca e poluare: „Luni dimineata am observat si eu norul respectiv in drum spre birou”.

„Dvs., seful Garzii de Mediu Bucuresti, cand iesiti din casa va uitati pe cer sa vedeti daca e poluare sau nu?”, a reactionat Cosmin Prelipceanu. „Da, da”, a confirmat seful Garzii de Mediu.

Ulterior, Glavan s-a certat cu Lucian Mindruta.

„Vreau sa-mi explicati ce este un ecosistem. Sunteti comisar de mediu”, a solicitat Mindruta. „Nu stiu definitia”, a raspuns Glavan. „Cum ati ajuns comisar de mediu, nu va e rusine?”, s-a enervat Mindruta.

Glavan s-a plans apoi ca a fost „luat la misto” de Lucian Mindruta ca salariile sunt mici. A cerut si DNA-ului sa vina sa-l controleze.

„A fost o inversiune termica, eu de 4-5 ani nu am intalnit aceasta situatie in Bucuresti. Am dat amenzi anul trecut de jumatete de milion de euro cu niste comisari care avem cel mai mic salariu din inspectie si control. Se cer perfomante extra de la niste oameni prost platiti. De azi dimineata sunt linsat mediatic, domnul Mindruta ma ia la misto.

Un comisar, cel mai bun comisar al meu, cu grad superior, are 3.600-3.700 de RON. Este un salariu foarte mic pentru la ce este supus. Fac un apel public, astazi cand am fost linsat mediatic, ANI sa se autosesizeze si maine sa vina sa ma verifice pentru ca mama mea mi-a dat niste bani. Rog celelalte insitutii ale statului, inclusiv DNA, sa vina sa ma controleze. Daca sunt corupt, vreau sa plec la puscarie. Iubesc domeniul acesta, fac asta din placere”, a sustinut Viorel Glavan.

Garda de Mediu Bucuresti este condusa din 2015 de Viorel Ionel Glaman, un personaj sustinut de PSD si mentinut in functie de PNL, cu un trecut profesional misterios. Si, in timp ce Garda de Mediu Bucuresti s-a remarcat prin pasivitatea fata de poluatori, pe de alta parte Glaman a iesit in evidenta prin intermediul postarilor pe Facebook in ipostaze ridicole, scrie g4media.

„Grup organizat” si „Weekend de sfarsit de sezon cu betivii mei” sunt cateva dintre expresiile folosite pentru a descrie imaginile in care Glaman este etichetat si in care apare la bustul gol in fata unei mese pline cu sticle de bautura sau calarind porcul taiat de Craciun.

Ionel Viorel Glaman conduce de ani buni Comisariatul Municipiului Bucuresti din cadrul Garzii Nationale de Mediu. Are pe mana 19 subordonati cu ajutorul carora ar trebui sa depisteze si sa sanctioneze orice persoana sau societate comerciala care polueaza sau deterioreaza mediul din capitala.

!-- Composite Start -->
Loading...
<