Acasă World Un celebru sarb ACUZA: Fratii Kouachi au luptat in SIRIA sub comanda...

Un celebru sarb ACUZA: Fratii Kouachi au luptat in SIRIA sub comanda generalilor americani

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Atentatul terorist de la Paris, acolo unde 12 persoane au murit in redactia publicatiei Charlie Hebdo a starnit reactii dintre cele mai diverse, dar totusi doua curente s-au desprins mai clar: cel reprezentat de cei care-si asuma total mesajul celor de la Charlie Hebdo si cei pentru care si unii si altii sunt exponentii extremismului.

Valul de simpatie pentru cei cazuti sub gloantele fanaticilor i-a facut pe multi sa-i proclame „martiri ai libertatii”, adevarate victime nevinovate ale terorismului islamic. Iata insa ca in Balcani, mai precis in Serbia, sunt oameni care vad lucrurile mult mai nuantat. Unul din acestia este regizorul Boris Malagurski. In varsta de 26 de ani, Malagurski este unul din cei mai cunoscuti documentaristi si jurnalisti sarbi, acesta fiind premiat pentru filmul „Kosovo: Can you imagine” de mai multe ori.

Intr-o postare pe facebook, regizorul a afirmat ca tinerii care i-au ucis pe caricaturistii de la Charlie Hebdo au luptat in Siria in trupele sprijinite de Occident impotriva lui Bashar al-Assad.
Acesta a afirmat ca tari ca Franta sprijina teroristi exact ca si cei doi frati Kouachi, care omoara oameni nevinovati in fiecare zi.

„Fratii Kouachi, inainte de atacul asupra celor de la Charlie Hebdo, au luptat impotriva lui Bashar al-Assad in Siria, sub comanda generalilor americani si cu sprijinul tarilor occidentale, inclusiv Franta. Luptatorii pentru libertatea de exprimare din mass-media imi spun ca nu am voie sa vorbesc despre asta, pentru ca avem voie sa vorbim doar despre victime. In timp ce oamenii de langa mine stiu ca sunt extrem de miscat de acest asasinat, nimeni nu are voie sa ignore tragedia care se intampla in afara Parisului. Datorita unor tari ca Franta, cetatenii din Siria sunt ucisi de islamisti in fiecare zi. Eu sunt impotriva divizarii pe criterii „esentiale” si „neesentiale”! Toti suntem oameni si toate vietile sunt pretioase. Opriti politica imperialista a tarilor occidentale. Opriti violenta de orice fel. Sa incercam sa valorificam viata umana in mod egal si vom fi mai aproape de o viata linistita impreuna”, a scris regizorul pe Facebook.

Sursa: Activenews.ro