Acasă Stirile zilei Stiinta Un ASTEROID se va apropia la mica distanta de Terra in aceasta...

Un ASTEROID se va apropia la mica distanta de Terra in aceasta noapte! VIDEO LIVE

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un asteroid se va apropia in aceasta noapte la mica distanta de Terra, iar traiectoria acestui corp ceresc poate fi urmarita pe internet, informeaza dailymail.co.uk.

Asteroidul are marimea a trei autobuze supraetajate, calatoreste prin spatiu cu o viteza de peste 53.000 de kilometri pe ora si va trece pe langa Terra la o distanta mai mica decat aceea dintre Pamant si Luna.

La ora 21.07 GMT, asteroidul se va afla cel mai aproape de planeta noastra, la o distanta mai mica de 350.000 de kilometri, care reprezinta a noua parte a distantei dintre Pamant si Luna.

Oamenii de stiinta exclud riscul unei coliziuni cu Terra. Acest asteroid, care are un diamentru de circa 30 de metri, va oferi pasionatilor de astronomie un spectacol impresionant, intrucat va putea fi vazut foarte clar cu ajutorul unui telescop pentru amatori.

Virtual Telescope Project si reteaua Slooh vor furniza imagini in direct si in timp real cu acest asteroid, care a fost denumit 2014 DX110.

Transmisiunea video va debuta miercuri, la ora 20.30 GMT, pe site-ul http://www.virtualtelescope.eu/webtv/.

„Practic, un asteroid necunoscut si nedetectat pare sa loveasca planeta noastra si sa provoace daune si victime cam o data la fiecare secol, asa cum s-a intamplat pe 20 iunie 1908 si pe 15 februarie 2013”, a declarat Bob Berman, astronom implicat in proiectul Sloh.

„In fiecare secol, un asteroid masiv ne loveste – din fericire, impactul se produce in ocean sau in zone nepopulate, precum Antarctica”, a adaugat acelasi cercetator.

2014 DX110 este un asteroid din clasa Apollo, care reprezinta corpuri ceresti ale caror orbite se intersecteaza cu aceea a Terrei.

In prezent, exista 240 asteroizi cunoscuti din clasa Apollo, insa specialistii sunt de parere ca exista cel putin 2.000 de obiecte cu traiectorii care se intersecteaza cu orbita Terrei si care au diametre de cel putin 1 kilometru.

Daca va lovi Pamantul, impactul produs de un asteroid din clasa Apollo va crea un crater de 10-20 de ori mai mare decat diametrul sau.

Sursa: mediafax.ro