Un angajat al Fortelor Aeriene americane care a fost disponibilizat a incercat sa ajunga in Siria pentru a deveni membru al organizatiei Stat Islamic, barbatul fiind arestat si pus sub acuzare, in New York, pentru activitati teroriste, informeaza NBC News.
Tairod Nathan Webster Pugh, in varsta de 47 de ani, din Neptune (New Jersey), a fost inculpat marti, in Brooklyn (New York), pentru tentativa de a oferi sustinere materiala unei organizatii teroriste.
Webster Pugh, mecanic al Fortelor Aeriene americane, a fost concediat in decembrie 2014, in timp ce lucra la o baza militara americana din Kuwait. Barbatul a fugit apoi in Turcia, via Egipt, incercand sa ajunga in Siria, pentru a deveni membru al organizatiei teroriste sunnite Stat Islamic. Cetateanul american a fost oprit de autoritatile turce, a fost retrimis in Egipt si predat Statelor Unite. Extradarea a avut loc pe 16 ianuarie, dar cazul a fost facut public abia acum.

„Nascut si crescut in Statele Unite, Pugh a intors spatele tarii lui, incercand sa ajunga in Siria pentru a deveni membru al unei organizatii teroriste”, a declarat procurorul american Loretta Lynch, potrivit Washington Times.

sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.