Acasă Multimedia Fotogalerie Un alt STIL DE VIATA! ORASUL in care locuitorii TRAIESC si in...

Un alt STIL DE VIATA! ORASUL in care locuitorii TRAIESC si in PESTERI! GALERIE FOTO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Orasul spaniol Guadix este cunoscut de turisti mai ales pentru faptul ca jumatate dintre locuitori traiesc in pesteri, ceea ce arata un stil de viata diferit.

Mai mult de 2.000 de case-pestera se afla in Barrio Troglodyte. Ele ar fi fost construite in jurul secolului al XVI-lea, atunci când maurii, de teama persecutiei invadatorilor crestini, au fugit pe dealuri si si-au sculptat casele din gresie moale.

In prezent acestea s-au modernizat si beneficiaza de apa curenta,electricitate, chiar si podele de marmura, antene TV si internet.

Peisajul din Barrio Troglodyte este complet diferit de cel al restului orasului. Zona este incarcata de traditie, fiind locuita inca de acum un milion de ani.

„Multi dintre locuitorii din Gaudix traiesc in casele-pesteri din subteran, in umbra muntilor Sierra Nevada”, a declarat Quora Chang Liu, consultant de turism din Londra, pentru BBC.

Dintr-un oras ce insumeaza un pic mai mult de 20.000 de locuitori, 10.000 de persoane traiesc in aceste case-pestera. Acestia s-au refugiat in pesteri din cauza temperaturilor ridicate din timpul verii, ce ajung pâna la 40 de grade Celsius. Pesterile mentin o temperatura constanta de 20 de grade Celsius pe toata durata anului.

Zona atrage numerosi turisti dornici sa experimenteze viata in pestera, iar preturile nu sunt deloc piperate.

In restul orasului, pot fi vizitate mai multe obiective turistice, printre care Catedrala din Guadix, Muzeul Cueva sau Fortareata Alcazaba. In apropiere de Guadix, in satul La Calahorra, poate fi vazut si castelul din Calahorra.

11.

Un alt STIL DE VIATA! ORASUL in care locuitorii TRAIESC si in PESTERI! GALERIE FOTO11