Acasă Life Stil Cu ce vor uimi PANTOFII VIITORULUI: „Telefonul il putem pierde, dar incaltamintea...

Cu ce vor uimi PANTOFII VIITORULUI: „Telefonul il putem pierde, dar incaltamintea niciodata”!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un francez a inventat pantofii viitorului ce vor avea talpi inteligente care pot sa incalzeasca piciorul si sa masoare distanta parcursa, totul constand intr-o simpla aplicatie instalata in telefonul mobil.

„Putem sa ne pierdem telefonul… dar incaltamintea niciodata!”, a declarat zambind Karim Oumnia, inventatorul francez din orasul Nancy care a lansat primele branturi ce pot fi conectate la telefonul mobil, interactive si cu posibilitatea de a incalzi piciorul.

Karim Oumnia, de formatie inginer, a petrecut ultimii doi ani inventand si perfectionand aceste branturi inteligente pe care le-a numit Digitsole. Antreprenorul se ocupa de cinci ani de marca de pantofi sport ultrausori Glagla.

„Ideea a fost sa fac ceva mai mult decat un accesoriu conectat la telefon, cum sunt in prezent bratarile, a caror fiabilitate este scazuta. Branturile numara pasii si comunicarea cu telefonul este asigurata prin Bluetooth”, spune Oumnia, care a instalat senzori la nivelul talpilor.

Distanta parcursa, viteza, localizarea, altitudinea, numarul de calorii consumate sunt informatii la care sportivii vor avea acces direct, in timpul exercitiilor. Exista chiar si un termostat care ajuta la reglarea temperaturii piciorului, pana la maximum 40 de grade, cu o simpla comanda folosind aplicatia instalata pe telefonul mobil.

„Este o tehnologie foarte complicata”, spune inginerul inventator care anunta o autonomie de sapte ore pentru functia de incalzire continua.

El precizeaza ca acumulatorii, care sunt inclusi, au nevoie doar de trei ore pentru a se incarca, prin intermediul unei simple conexiuni USB.

Karim Oumnia a incheiat si un parteneriat cu un laborator al agentiei franceze pentru energie atomica pentru dezvoltarea de noi functionalitati si in acelasi timp a demarat discutiile cu mai multi posibili investitori pentru a strange fondurile necesare.

Branturile cantaresc cateva sute de grame si sunt facute din poliuretan (material plastic, n.r.), neopren (varietate de cauciuc sintetic bun izolator termic, n.r.) si alte materiale plastice si contin un circuit electronic si o rezistenta electrica. Se pot folosi cu orice tip de pantofi, potrivit declaratiilor inventatorului.

Karim Oumnia spune ca inventia sa a suscitat interesul mai multor grupuri economice, dar el nu doreste sa vanda tehnologia, ci sa pastreze controlul asupra inventiei sale, comercializand licenta de fabricatie. Inventatorul preconizeaza ca vanzarile vor debuta la inceputul anului 2015 pe internet, urmand ca in primavara aceluiasi an branturile inteligente sa fie disponibile si in magazine.

Posibilii clienti nerabdatori ar putea primi dispozitivele chiar de Craciun. Produsul a fost promovat saptamana trecuta pe un site de finantare participativa (donare de fonduri pentru dezvoltarea produsului, n.r.) si a obtinut in doar cinci zile 40.000 de dolari, suma pe care Oumnia credea ca o va strange in doua luni.

„Este un semn bun. Lumea se schimba: incaltamintea, hainele, toate vor fi inteligente. Analizele ne arata ca 10% dintre perechile de pantofi care se vor vinde in cinci-zece ani de-acum incolo vor fi inteligente, ceea ce inseamna mai mult de doua miliarde de perechi”, da asigurari patronul Glagla.

„Deocamdata, suntem singurii din lume care produc asa ceva, mai ales ca suntem singurii care beneficiaza de tehnologia pe care am brevetat-o eu. Avem un oarecare avans, dar avem si idei despre cum sa il pastram”, mai spune inventatorul care se gandeste sa mai includa in talpa pantofilor un senzor pentru masurarea nivelului PH-ului transpiratiei sau un dispozitiv GPS.

„Piata nu este limitata la sportivi, produsul se adreseaza tuturor: persoanelor in varsta, motociclistilor etc.” explica inginerul Karim Oumnia, care considera ca „tehnologia este matura”.

Sursa: mediafax.ro

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos