Acasă Sanatate PERICOLUL ascuns in locuinta ta! Stai cu EL chiar in DORMITOR!

PERICOLUL ascuns in locuinta ta! Stai cu EL chiar in DORMITOR!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Si locuinta este o amenintare pentru sanatatea ta, polenul adus de afara, fumul de tigara, parul de animale si praful, in care se strang acarienii pot fi fatale.

Efectele poluarii din casa se fac simtite prin alergii, iritarea pielii si chiar riscul declansarii astmului, relateaza un studiu efectuat de compania Electrolux.

Termenul de alergie poate exprima fie o stare de boala, fie intoleranta sau sensibilitatea sporita a organismului fata de substante numite, in limbajul de specialitate, alergeni. Printre cei mai puternici alergeni se numara praful, parul de animale, anumite alimente si medicamente, precum si polenul.

Polenul este un vestitor neplacut al primaverii. Potrivit studiilor efectuate pe aceasta tema, un roman din zece prezinta reactii alergice la polen, manifestate prin stranut si ochi iritati.

Fumatul pasiv provoaca astm la copii

Fumul de tigara este un important factor de poluare casnica. Inhalam peste 4.000 de compusi toxici in momentul in care intram in contact cu fumul de tigara. Mai mult, 20-30% dintre cazurile de astm la copii sunt provocate de fumatul pasiv.

Pisicile si cainii sunt principalii responsabili cand vine vorba de raspandirea alergenilor prin apartament.

Continuarea pe esibian.ro!

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos