Dupa decenii de cercetare oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca ar fi mai bine sa-si concentreze atentia pe prelungirea vietii pacientilor mai degraba decat pe gasirea unui leac miraculos.

Expertii spera ca, in viitor, cancerul sa devina o boala usor de tinut sub control, precum diabetul sau tensiunea arteriala. Acest lucru ar insemna ca bolnavii sa foloseasca medicamente care sa-i ajute sa traiasca avand aceasta afectiune.
„In loc sa incercam sa gasim leacul pentru cancer, mai bine ne-am concentra eforturile pentru a-i ajuta pe oameni sa isi continue viata avand aceasta boala”, spun cercetatorii.

Atingerea acestui tel ar insemna ca bolnavii sa beneficieze de medicamente, care sa-i ajute sa-si mentina afectiunea sub control. Medicamentele ar putea prelungi speranta de viata a pacientilor cu cel putin zece ani, dupa ce au fost diagnosticati. Specialistii spun ca, in ultimii zece ani, anumite tipuri de cancer au devenit deja, boli cronice, gestionabile. Pentru a-si sutine argumentul oamenii de stiinta au dat drept exemplu femeile care sufera de cancer de san.

Studiile arata ca o parte dintre ele, au sansa de a duce o viata lunga, luand pastile hormonale, care au efecte secundare minime.

sursa: observator

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.