Uita de internet wireless! Iata care este tehnologia viitorului de 100 de ori mai rapida!

Raw Life and Style

Viteza cu care avanseaza tehnologia este de-a dreptul umitoare iar in curand internetul asa cum il stiti se va schimba complet. Mai exact tehnologia Wi-Fi va fi inlocuita cu inovatia Li-Fi, care va creste viteza de propagare a datelor de 100 de ori.

Prin acest tip de tehnologie datele sunt transmise prin intermediul unor lumini LED, care transmit mesaje printr-un cod binar, oferind in laborator viteze de circa 224 GB per secunda, compatibile cu transmiterea a 18 filme de cate 1,5 GB per secunda, ceea ce are potentialul de a revolutiona Internetul.

Click pe aceeasi tema:  Profetia lui Silviu Brucan despre presedintele Klaus Iohannis!

Dezvoltata inca din 2011 de un grup de cercetatori condus de profesorul Harald Haas, de la Universitatea din Edinburgh (Scotia), tehnologia Li-Fi se foloseste de fascicolele de lumina pentru a transmite date.

Dupa testele efectuate in laboarele din Tallinn ale companiei Velmenni, specialistii au scos tehnologia din laborator si au implementat-o in birouri, dar si medii industriale din Estonia, raportand ca au ajuns la o viteza de transmitere a datelor de 1 GB per secunda, respectiv de 100 de ori mai repede decat obisnuitul Wi-Fi. Potrivit sciencealert.com, citat de Agentia Mediafax singurul inconvenient pe care il are in fata Wi-Fi-ului, al carui semnal patrunde peretii unei cladiri, este ca Li-Fi nu face asta. Dar tehnologia se poate dezvolta, si privind modul in care evolueaza lucrurile, nu este exclus ca acest impediment sa fie destul de rapid rezolvat.

Click pe aceeasi tema:  Cercetatorii au descoperit “ceasul biologic” din ADN, care masoara varsta fiecarui organ uman!

Comisia de Comunicatii din SUA a avertizat recent ca am putea ramane fara spectru de unde radio pentru Wi-Fi in urmatorii 5 ani, acesta fiind extrem de aglomerat. In aceste conditii, necesitatea dezvoltarii unei noi solutii de transmisii de date este absolut esentiala.

Li-Fi

spre