Invatamantul primar se schimba din aceasta toamna, iar parintii trebuie sa stie conditia obligatorie pentru elevii de clasa intai. Ministrul Educatiei, Adrian Curaj, a anuntat, joi, la interviurile Europa FM, ca elevii vor intra in clasa intai doar daca au terminat clasa pregatitoare.

Ministrul Educatiei, Adrian Curaj, a anuntat ca elevii vor intra in clasa intai doar daca au terminat clasa pregatitoare. Pana acum existau si exceptii, iar unii copii puteau sa ajunga in clasa intai fara sa urmeze si clasa zero.

„La clasa intai vor veni cei care au fost in clasa pregatitoare. Deci pana acum au fost tot felul de exceptii, am trait prin exceptii in ultimii patru ani”, a spus Adrian Curaj.

„De patru ani tot avem exceptii. Anul trecut au fost 2.500 plus exceptii. (…) Vom avea in vedere rezolvarea tuturor cazurilor in favoarea elevului”, a adaugat ministrul.

Ministrul Educatiei a mai anuntat ca vineri va fi lansat si calendarul inscrierilor la clasa pregatitoare si a dat doua puncte de reper din acest calendar.

„22 februarie se vor afisa circumscriptiile scolare si planul de scolarizare propus, iar in perioada 29 feb – 18 martie parintii vor putea face optiuni si e important ca anul acesta vor putea fi facute si online.”, a precizat Curaj. Calendarul va fi disponibil pe site-ul ministerului incepand de vineri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.