Nutritionistii spun sa evitam cu desavarsire slanina de porc avand contraindicatii alimentare, dar aceasta poate fi utilizata pentru nenumarate afectiuni.
Cateva dintre retetele folosite din batrani:
– Tulburarea mobilitatii articulare dupa traumatisme. Zona afectata se freaca cu 100 g grasime de porc, amestecata cu o lingura de sare, apoi se bandajeaza cu un strat gros de lana.
– Eczema. Se topeste slanina nesarata si se raceste la 35 de grade. Se amesteca bine 2 linguri de grasime topita cu albusuri de la 2 oua crude, 100 g pasta din fructe de solanum (zarna, lasnicior), 3 linguri suc de rostopasca. Alifia se lasa la macerat 2-3 zile, la rece, apoi se ung locurile bolnave, de 2 ori pe zi.
– Dureri de dinti. O felie mica de slanina nesarata se aplica pe dintele dureros, între gingie si obraz, pentru 15-20 de minute. Durerea de dinti dispare treptat.
Pentru ranile infectate se recomanda o bucata de slanina mucegaita pe rana si bandajati peste noapte. Leacul e bun si pentru animale.
Entorse: se ung zonele afectate cu slanina
Sursa: obiectiv.info