Cinci motive pentru a renunta la paine

Este bine sau nu sa consumam paine? Parerile nutritionistilor sunt mai degraba contra decat pentru. Care sunt motivele pentru care unii nutritionisti nu recomanda folosirea painii in alimentatie.

Nutritionistul Cristian Margarit aminteşte pe blogul personal cinci dintre motivele pentru care ar fi bine să renunţăm la pâine.

1. Cerealele nu sunt hrana potrivita pentru specia umana. Mancand paine pierdem nutrienti valorosi care ar putea veni din alimente mult mai sanatoase. Da, pasarile sunt adaptate pentru hrana cu aceste seminte.

Click pe aceeasi tema:  Ce se intampla in corpul tau daca mananci paine mucegaita! Adevarul te va surprinde

2. Painea nu este paine: aditivii si metodele de fabricatie fac din produsele moderne adevarate rezervoare de chimicale toxice. Coaja de paine contine compusi cancerigeni. Grasimile adaugate sunt afectate grav de procesul de coacere, in special cele de tip PUFA/ omega 3, foarte sensibile la caldura si oxidare.

3. Painea degradeaza sanatatea fizica. De la boli autoimune (lectinele, glutenul) pana la obezitate, bulimie, diabet si boli cardiovasculare, painea e un factor important.

4. Painea degradeaza starea psihica prin opioizii continuti. Consumul de paine este legat de oboseala cronica, depresie si chiar schizofrenie.

Click pe aceeasi tema:  Ce pot face cateva frunze de dafin arse in scrumiera pentru sanatatea ta?

5. Painea contribuie la distrugerea mediului prin monoculturile modificate genetic si tratate cu substante toxice. Se distrug astfel intregi ecosisteme, flora, fauna, se polueaza solul, apele si aerul.









spre