Politistitii au efectuat in aceasta dimineata, perchezitii la 35 de firme din Bucuresti si judetul Ilfov, pentru evaziune fiscala, intr-un dosar disjuns din cazul Mediafax. Potrivit anchetatorilor, prejudiciul este de aproximativ patru milioane de euro. Actiunea se desfasoara sub coordonarea Parchetului de pe lânga Inalta Curte de Casatie si Jusitie.

Directia de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul IGPR desfasoara o operatiune ce vizeaza destructurarea unei retele infractionale, specializate in savârsirea de infractiuni de evaziune fiscala si rambursare ilegala de T.V.A., se arata intr-un comunicat al Politiei Române.

La activitatile desfasurate de politistii de investigarea criminalitatii economice participa si luptatori din cadrul Serviciului de Interventii si Actiuni Speciale – I.G.P.R. si specialisti criminalisti, potrivit evz.ro.

Din investigatii a reiesit ca, in circuitul infractional sunt implicate 35 de societati comerciale românesti, cu implicare in „activitati de media”, ai caror reprezentanti ar fi obtinut, fara drept, bani, prin rambursare ilegala a impozitelor, taxelor si contributiilor la bugetul general consolidat al statului. Activitatile infractionale s-ar fi derulat in perioada aprilie 2012 – martie 2014.

Prejudiciul estimat este de 12.300.000 de lei.

Vor fi puse in aplicare 13 mandate de aducere a persoanelor la audieri, in urma probatoriului administrat urmând a fi dispuse masurile care se impun.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.