Otrava din farfurie! Lista celor mai periculoase E-uri si efectele devastatoare ale acestora

Majoritatea produselor alimentare contin E-uri daunatoare organismului. Exista peste 300 de aditivi alimentari si dintre acestia, spun specialistii, numai 20 sunt considerati siguri.

Cancerul este provocat de multe ori de obiceiul alimentar nesanatos

“Din pacate, tara noastra are cea mai mare mortalitate cauzata de cancerul nedepistat la timp, iar in cele mai multe cazuri, boala este provocata de obiceiurile nesanatoase. De aceea, pe termen lung, cele mai bune rezultate in sanatatea publica ar fi obtinute daca cei mici ar fi convinsi ca e mai bine pentru ei sa manance, spre exemplu, strugure, decat ciocolata”, a declarat lector univ. dr. Lygia Alexandrescu.

Aceasta spune ca, potrivit statisticilor, un roman consuma in medie 30 kg de zahar anual, fata de circa 16 kg cat consuma un european, iar asta face de inteles avantul pe care l-a luat diabetul in randul copiilor in ultimii 10 ani.

Specialistii considera ca de prostul obicei de a manca nesanatos ne-am putea lasa usor, usor, cu putina vointa. Nu acelasi lucru se poate spune insa despre consumul de E-uri. Si asta pentru ca oricat de atenti am fi la ceea ce scrie pe etichete, sunt foarte multi fabricanti care “uita” sa treaca pe ambalaje toti aditivii. Sau fac in asa fel incat sa nu intelegi prea clar ce contin exact produsele alimentare.

Click pe aceeasi tema:  ARTRITA a fost invinsa de cercetatorii elvetieni! Vezi ce LEAC au gasit!

Totusi, daca insisti, gasesti E-urile din ceea ce urmeaza sa cumperi. Asa ca citirea etichetei alimentare inainte de a cumpara un produs este absolut obligatorie daca vrei sa te hranesti sanatos.

Cele mai periculoase 10 E-uri din produsele din magazine.

E 250 si E 251 – nitritul si nitratul de sodium

E 250 si E 251 – nitritul si nitratul de sodium – sunt aditivi prezenti in produsele care contin carne (conserve, mezeluri, afumaturi), inhiba dezvoltarea toxinei botulinice si dau produselor o culoare apetisanta. Este un aditiv cu mare potential cancerigen.

E 951 – aspartamul

E 951 – aspartamul – este un indulcitor artificial prezent in guma de mestecat, deserturi, bauturi carbogazoase dulci. Poate conduce la scaderi ale activitatii sistemului imunitar si, potrivit studiilor, este o substanta cancerigena.

E 621 – glutamatul de sodiu

E 621- glutamatul de sodiu este cel mai gustos aditiv alimentar. Acesta da gust alimentelor de tip fast food si controleaza anumite mecanisme ale creierului, afectand perceptia senzatiilor de satietate si de foame. Mai mult decat atat, este si un potential cancerigen.

Click pe aceeasi tema:  Atentie! Toxina cu zero calorii pe care multi romani o consuma are efecte devastatoare! Provoaca aparitia cancerului

E 476 – poliricinoleat de poliglicerol

E 476 – poliricinoleat de poliglicerol – se adauga in deserturile care contin cacao sau ciocolata. Ingerat constant, poate conduce la aparitia alergiilor, la dereglari hormonale, tulburari nervoase si la cresterea nivelului de colesterol.

E 102 si E 110, E 924, E 104, E 220

E 102 (tartrazina) si E 110 – sunt coloranti artificiali prezenti in prajituri, cereale filmate cu glazura, lactate cu diverse arome, icre de peste, sosuri, sucuri acidulate. Consumati constant, pun in pericol functiile ficatului si rinichilor.

E 924 – bromatul de potasiu – este prezent in produsele de panificatie si consumat constant poate conduce la tulburari digestive: greata, varsaturi, diaree etc.

E 104 – galben de chinolina – este prezent in anumite sucuri si poate fi responsabil de agravarea crizelor de astm bronsic si de aparitia ADHD la copii.

E 220 – dioxidul de sulf – este intalnit in bere si vin. Prin ingerare constanta, acest aditiv alimentar poate provoaca dureri de cap, senzatie de ameteala si tulburari digestive.

Sursa: Libertatea









spre