Cap Limpede

Justitia

Udrea a luat spaga o jumatate de milion de euro – denunt Dinu Pescariu

Elena Udrea a fost denuntata la DNA de omul de afaceri Dinu Pescariu, vizat in dosarul Microsoft, de la care Udrea ar fi pretins si primit 500.000 de euro „pentru a-i rezolva problemele din justitie”, se arata in referatul prin care procurorii cer arestarea deputatei. Printre denuntatori, mai sunt si fostul ministru Valerian Vreme si administratorul OMNILOGIC, Gabi Marin, potrivit Realitatea TV.

 „La data de 5.11.2014, Pescariu Dinu – Mihail a formulat denunt cu privire la savarsirea unor fapte de coruptie de catre Udrea Elena Gabriela. Din denuntul formulat rezulta ca, in anul 2013 pe fondul cercetarilor efectuate de Directia Nationala Anticoruptie ca urmare a plangerii formulata de Fujitsu Siemens Computers in legatura cu derularea contractului de licentiere Microsoft si a masurilor asiguratorii dispuse de autoritatile austrice pe conturile sale din Elevatia, Udrea Elena Gabriela a pretins suma de 500.000 de euro pentru a-i rezolva problemele din justitie. Exista indicii in sensul ca remiterea sumelor de bani a avut loc in mai multe transe in perioada iulie 2013 – februarie 2014”, noteaza procurorii in referat

Potrivit anchetatorilor, aceste fapte sunt dovedite cu declaratia martorului, extrasele de cont, inscrisuri olografe ridicate la perchezitie in care sunt indicate sume de bani platite.

DNA cere arestarea Elenei Udrea in dosarul Microsoft, in care deputatul este acuzat de trafic de influenta (fapte in legatura cu incheierea si derularea acordului cadru de licentiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente si a actelor aditionale la acestea si fapte in legatura cu derularea contractului e – Romania), spalare de bani si fals in declaratii de avere.

Anchetatorii o acuza totodata pe Udrea, plasata sub control judicar in acest dosar pe 29 ianuarie, ca a incalcat conditiile acestei masuri preventive, motiv pentru care cer arestarea ei.

Potrivit procurorilor, in 2009, Dorin Cocos, in baza unei intelegeri cu Gheorghe Stefan si cu Gabriel Sandu, ar fi pretins de la Claudiu Florica si Dinu Pescariu 9 milioane de euro, pentru ca, prin intermediul Elenei Udrea, la acea vreme ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului si vicepresedinte PDL, sa asigure firmelor sustinute de Florica, incheierea si derularea contractului de licentiere Microsoft cu Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale.

„Inculpatul Cocos Dorin a pretins si primit suma de 9.000.000 euro si a disimulat provenienta si beneficiarul real al acesteia in baza intelegerii cu Udrea Elena Gabriela. Aceasta intelegere rezulta in mod explicit din modul de dobandire al bunurilor, din novarea creditului, din modul de partajare al acestora, precum si din probatoriul testimonial”, spun anchetatorii, potrivit mediafax.ro.

DNA mai arata ca „din probele administrate – declaratiile martorilor Marin Gabriel, Pescariu Dinu Mihail, Sandu Gabriel, extrasele de cont identificate la perchezitie la Pescariu Dinu Mihail rezulta ca, in anul 2010, numitul Cocos Dorin, in baza intelegerii cu Elena Udrea a pretins de Marin Gabriel suma de circa 3 milioane euro pentru a debloca platile aferente contractului. Suma de bani pretinsa a fost transferata din contul lui Pescariu Dinu Mihail intr-un cont din Dubai, iar diferenta a fost remisa numerar”, scrie evz.ro.

Click pentru a comenta

Trebuie sa fii conectat pentru a comenta Conectare

Lasa un raspuns

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-75894").on("click", function(){ $(".com-click-id-75894").show(); $(".disqus-thread-75894").show(); $(".com-but-75894").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});