TURCIA, tara cu cel mai mare consum de CEAI pe cap de locuitor! Vezi pe ce loc se afla Romania! – Cap Limpede

TURCIA, tara cu cel mai mare consum de CEAI pe cap de locuitor! Vezi pe ce loc se afla Romania!

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

Turcia ocupa prima pozitie in topul tarilor cu cel mai mare consum de ceai pe cap de locuitor, anual, Romania situandu-se pe pozitia a 45-a.

Desi China este de departe cel mai mare consumator de ceai, cu peste 725.747,792 de tone pe an, Turcia se situeaza pe primul loc in ceea ce priveste cantitatea consumata pe cap de locuitor, cu 3,157 de kilograme/ persoana/ an, informeaza theatlantic.com.

In topul 3 urmeaza Irlanda, cu 2,191 de kilograme de ceai consumat anual pe cap de locuitor, si Marea Britanie, cu 1,941 kilograme de persoana/ an.

Topul 10 este completat, in ordine, de Rusia (1,383 de kilograme/ persoana/ an), Maroc (1,216 kilograme/ persoana/ an), Noua Zeelanda (1,192 kilograme/ persoana/ an), Egipt (1,012 kilograme/ persoana/ an), Polonia (1 kilogram/ persoana/ an), Japonia (967 de grame/ persoana/ an) si Arabia Saudita (900 de grame/ persoana/ an).

Loading...

In schimb, in Romania, consumul de ceai este destul de mic (70 de grame/ persoana/ an), ceea ce o pozitioneaza pe locul 45 in topul consumatorilor de ceai din lume, care a inclus 54 de state.

Sursa: mediafax.ro


Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close