Tunelul Iubirii din Romania a fost inclus in topul „comorilor ascunse” din Europa, un top realizat de Parlamentul European.

Parlamentul European a publicat pe site-ul institutiei noua lista Foursquare, care cuprinde 28 de „comori ascunse” ale Uniunii Europene (UE) care trebuie vizitate.

Astfel, lista contine lacul Morskie Oko din orasul polonez Zakopane, Giant’s Causeway, un obiectiv ce consta in aproximativ 40.000 de coloane de bazalt interconectate, situat in partea de nord-est a Irlandei de Nord, insula Inishbofin din Irlanda, Rota Vicentina din Portugalia, Le Lac-d’Issarlès din Franta, insula Samothraki din Grecia, castelul Gyula din Ungaria, buncarul sovietic secret din orasul Līgatne din Letonia, plaja Lara din Turcia, muzeul Niedersulz din Austria, Louisiana Museum of Modern Art din Danemarca, castelul de nisip Lappeenranta Soikoon din Finlanda, plaja San Blas din insula Gozo, Lubenice din insula croata Cres, padurea Hallerbos din Belgia, padurea Kaleto din Bulgaria, Parcul National Sarek din Suedia, orasul Klaipėda din Lituania, calea ferata abandonata dintre orasele Otelul Rosu si Caransebes – Tunelul Iubirii, lacul Peipus situat la granita dintre Estonia si Rusia, orasul Erfurt din Germania, desertul Tabernas din Spania, parcul national De Hoge Veluwe din Olanda, lacul Bled din Slovenia, pestera Belianska din Slovacia, muzeul Skoda din Republica Ceha, orasul Assisi din Italia si muzeul de istorie Bock din Luxembourg.

Tunelul Iubirii este o portiune de cale ferata abandonata, pe marginile careia sunt arbori care creeaza un tunel verde si romantic.

Vezi VIDEO pe VIRAL VIDEO!

Anul trecut, Parlamentul European a alcatuit pentru prima oara lista „comorilor ascunse” ale Uniunii Europene, Romania fiind prezenta atunci cu Transfagarasan.

Foursquare este o aplicatie mobila care permite utilizatorilor sai sa se conecteze cu prietenii si sa primeasca informatii privind locurile pe care le viziteaza. De asemenea, internautii pot sa lase comentarii despre locurile pe care le-au vizitat.

Sursa: mediafax.ro

Foto: Florin Avramescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.