Cap Limpede

World

Trump a intors lumea pe dos! Reuniune de urgenta la ONU dupa declaratiile presedintelui american!

Decizia presedintelui american de a recunoaste unilateral Ierusalimul ca si capitala a Israelului a atras nemultumirea mai multor state care au solicitat intrunirea de urgenta a Organizatiei Natiunilor Unite.

Anuntul lui Donald Trump a provocat furie in lumea araba si a a fost dezaprobata de partenerii Washingtonului.
Intrebat cu privire la ce ar trebui asteptat de la aceasta reuniune ceruta de opt tari din Consiliu, un diplomat a raspuns: „nimic”. Un altul a declarat ca aceasta va arata „izolarea” SUA in acest dosar.
Opt tari, dintre care patru europene, doua sud-americane si doua africane, au cerut miercuri o reuniune de urgenta a Consiliului de Securitate dupa decizia presedintelui american Donald Trump de a recunoaste unilateral Ierusalimul drept capitala a Israelului. „Misiunile Boliviei, Egiptului, Frantei, Italiei, Senegalului, Suediei, Marii Britanii si Uruguayului cer presedintiei” nipone a Consiliului de Securitate „sa organizeze o reuniune de urgenta a Consiliului, cu un expozeu al secretarului general, inainte de sfarsitul saptamanii”, informa un comunicat al misiunii suedeze.
La randul sau, coordonatorul special al ONU pentru procesul de pace in Orientul Mijlociu (OM), Nikolai Mladenov, a declarat vineri in cadrul Consiliului de Securitate ca ONU este „extrem de ingrijorata de riscurile privind o escaladare violenta” a situatiei, dupa decizia lui Trump.
„Din 6 pana in 8 decembrie” sunt anuntate „trei zile ale maniei”, a adaugat el in timpul unei legaturi video din Ierusalim, atentionand impotriva riscului ca aceasta decizie sa provoace „o radicalizare religioasa”. Oficialul ONU le-a cerut liderilor intregii lumi „sa dea dovada de intelepciune” pentru a readuce calmul in regiune.

sursa> Agentia de presa AGERPRES

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-102055").on("click", function(){ $(".com-click-id-102055").show(); $(".disqus-thread-102055").show(); $(".com-but-102055").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});