Acasă Life Dezvoltare Personala Trucurile care iti sporesc puterea de convingere! Cum faci ca oamenii sa...

Trucurile care iti sporesc puterea de convingere! Cum faci ca oamenii sa faca ce vrei tu!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

„Puterea persuasiunii sta in convingerea oamenilor sa faca ce vrei tu fara sa realizeze ca au fost manipulati, un scenariu in care ambele parti au ceva de caştigat”, spune Michael Lee. Vezi cateva trucuri prin care poti avea o mare putere de convingere

1. Utilizeaza cuvinte puternice

Un discurs convingator contine cuvinte care te fac sa gandesti. Aceasta metoda este dese ori utilizata in reclame. Imagineaza-ti ca trebuie sa vinzi un pachet de asigurari auto. Cu siguranta ai putea spune ca in fiecare zi, pe drumuri au loc zeci de accidente rutiere. insa mai efectiva ar fi fraza: „in fiecare zi, mii de oameni mor pe drumuri din cauza accidentelor rutiere” sau „in fiecare zi, mii de accidente sunt soldate cu decese”.

2. Ai grija sa arati demn, dar nu mandru

Un aspect placut poate atrage oamenii, insa in acelasi timp poate crea impresii gresite. Riscul este urmatorul: o persoana care este mai bine imbracata decat ceilalti, simte putere si dese ori tinde sa se comporte necorespunzator. Iar asta indeparteaza.

Tine minte ca persoana pe care vrei sa o convingi este importanta pentru tine: ea poate sa-ti spuna „nu”. Ai grija sa arati bine, insa nu pentru a parea mai bun decat cineva.

3. Orienteaza-te asupra viitorului

In primul rand, frazele de genul „noi vom face…” sau „noi vom…” creaza in mintea unei persoane ideea ca acel lucru intr-adevar se va intampla. in al doilea rand, formularile cu expresii la viitor ofera incredere ca iti vei indeplini promisiunile si nu o vei lasa balta.

insa si aici nu trebuie sa incalci limitele. Nu fi prea insistent si nu lua decizii pentru altcineva. Concentreaza-te asupra posibilitatilor si efectelor pozitive ale acestei decizii.

4. Alege o cale de comunicare potrivita

Daca vrei sa convingi pe cineva, trebuie sa creezi un mediu de comunicare confortabil pentru acea persoana. Trebuie sa stii cum ii place sa comunice: direct, prin telefon sau prin intermediul postei electronice. Asa ii vei cuceri loialitatea si cresc sansele de succes.

5. Vorbeste pe limba interlocutorului

Un adevar simplu: oamenii au mai multa incredere in cei care le sunt asemanatori sau in cei care ii inteleg. De aici, sarcina ta este simpla – adapteaza-te interlocutorului. Nu foloseste jargoane? inseamna ca nici tu nu le vei utiliza in discutie. Glumeste? inseamna ca si tu trebuie sa demonstrezi ca ai simtul umorului.

Aceasta regula tine si de vorbirea non-verbala. Daca o persoana gesticuleaza activ, inseamna ca si tu trebuie sa fii deschis si activ. Daca adopta pozitii inchise, inseamna ca si tu trebuie sa fii mai rezervat.

6. Nu-ti „murdari” discursul

De fiecare data cand rostesti „aa-aa-aa” sau „mm-mm-mm” pierzi increderea interlocutorului. Discursul tau trebuie sa fie clar si usor de inteles.

7. Alege timpul potrivit

inca un factor care determina succesul unei discutii – este momentul potrivit. Pentru asta trebuie sa analizezi o persoana, sa ii studiezi stilul de viata si programul.

8. Repeta gandurile dupa interlocutorul tau

Printr-o repetare simpla ii arati interlocutorului ca il asculti si il intelegi. in acelasi timp poti sa iti exprimi si propria pozitie.

9. Directioneaza-ti emotiile

Entuziasmul si uimirea trebuie sa fie sincere si sa apara in timpul discutiei. Daca vei arata la inceput acest val de emotii s-ar putea sa iti indepartezi interlocutorul.

Ar fi bine sa incepi dialogul pe o nota optimista si relaxata. Apoi, oferind detalii sa demonstrezi, utilizand emotiile, ideile tale. Asa vei arata natural si vei putea sa molipsesti interlocutorul cu gandurile tale, arata dozadesucces.