Acasă Stirile zilei Trimite un mesaj parlamentarilor care au votat impotriva dublarii alocatiilor pentru copii!...

Trimite un mesaj parlamentarilor care au votat impotriva dublarii alocatiilor pentru copii! Vezi lista rusinii!

Organizatia „Salvati Copiii” a postat pe internet lista cu parlamentarii care au votat impotriva maririi alocatiei, majoritatea fiind de la PSD.

Iata cum arata lista!

11303573_982449328445866_999079534_n

Totusi, Camera Deputatilor a decis, miercuri seara, dublarea alocatiilor de stat pentru copii, adoptand un amendament al liberalilor in acest sens la Ordonanta de urgenta 65/2015.

Potrivit lui Ludovic Orban, care a prezentat desfasuratorul votului, 71 de deputati PSD au votat impotriva si doar 5 pentru majorarea alocatilor, in favoarea acestei cresteri mai votand 69 de deputati liberali, 11 deputati UDMR, 3 deputati de la Grupul Popular Democrat, 5 deputati de la minoritati, 2 deputati de la grupul PC-PLR si 3 deputati neafiliati.

Camera Deputatilor a fost camera decizionala.

Argumentele celor de la „Salvati Copiii”

Salvati Copiii a participat, marti, la sedinta Comisiei pentru munca si protectie sociala (Camera Deputatilor), organizata pentru a doua oara, in vederea dezbaterii amendamentului de dublare a cuantumul alocatiei la 84 de lei si de stabilire, pentru copiii cu dizabilitati, a unei alocatii unice de 200 de lei. Din nefericire, votul a fost negativ, considerandu-se ca nu sunt resurse pentru aceasta masura destinata copiilor, desi Administratia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a anuntat public o crestere a incasarilor bugetare fata de 2014 cu peste 6,4 milliarde de lei. Efortul financiar necesar pentru acoperirea alocatiilor propuse este de doar 1, 75 miliarde de lei, adica de aproape 4 ori mai putin fata de incasarile de pana acum la bugetul de stat.

In urmatoare saptamana, Salvati Copiii va propune Ministerului Muncii un plan de implementare graduala a cresterii alocatiei.

Ce spune Alina Gorghiu

„Ordinul de partid a batut si ultima urma de umanitate, ieri, in Comisia pentru Munca si Protectie Sociala din Camera Deputatilor…Deputatii puterii au respins, in bloc, majorarea alocatiei de stat pentru copii la 84 de lei. Regret ca printre ei au fost si colege deputat. Pentru cei din PSD, familiile din Romania se mai pot descurca si de acum inainte cu cei 42 lei pe care statul ii aloca fiecarui copil”, noteaza Gorghiu pe pagina de Facebook.

Initial, legea a primit aviz negativ in urma celor 11 voturi ale PSD, care s-a opus maririi alocaţiilor pe motiv ca nu exista fonduri bugetare suficiente. Proiectul a fost respins de Senat, dar decizia finala a fost luata de Camera Deputatilor.