Acasă Multimedia Fotogalerie Avatar intra in circuitul turistic! Chinezii construiesc cel mai lung si mai...

Avatar intra in circuitul turistic! Chinezii construiesc cel mai lung si mai inalt POD DE STICLA din lume!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Surprinzatoarea planeta Pandora din filmul Avatar a fost inspirata din imagini reale aflate in China, in parcul national Zhangjiajie, care urmeaza a fi deschis publicului, informeaza CNN, citat de mediafax.ro.
Pentru a deschide turistilor aceste peisaje minunate spre a fi explorate, autoritatile chineze vor construi un pod de sticla ce va uni doua varfuri din zona denumita Zhangjiajie Grand Canyon, din provincia chineza Hunan, si se va intinde pe o distanta de 430 de metri, avand o deschidere de sase metri.
Podul este construit la o inaltime de 300 de metri. Comparativ, Grand Canyon Skywalk, o atractie turistica construita pe unul dintre peretii vestici ai Marelui Canion din Statele Unite ale Americii, are 21 de metri lungime si se afla la o inaltime de 219 metri.
Constructia chineza este opera arhitectului israelian Haim Dotan, care a realizat si pavilionul Israelului la Expo 2010 Shanghai. Potrivit acestuia, podul are capacitatea de a sustine 800 de persoane odata.

avatar pod 3
Parcul Zhangjiajie este o rezervatie naturala forestiera situata in vecinatatea orasului Zhangjiajie, in nordul provinciei Hunan din Republica Populara Chineza. Cu o suprafata de 56 de kilometri patrati, parcul a fost deschis publicului din 2009 si, potrivit CNN, a reprezentat sursa de inspiratie pentru planeta Pandora, creatia regizorului James Cameron in filmul Avatar, aparut in 2009.

avatar pod 2

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos