Partidul Verde din Norvegia vrea sa aduca Hyperloop, inventia miliardarului american Elon Musk, la Oslo. Trenul futurist gandit de acesta ar urma sa uneasca Oslo de Copenhaga, Danemarca, si sa acopere o distanta de 480 de kilometri in doar 29 de minute.

Proiectul a fost prezentat la o conferinta care a avut loc recent, unde propunerea a fost primita cu mult entuziasm, informeaza The Local, care citeaza ziarul local Dagbladet.

Conform propunerii, un astfel de tren inchipuit de parintele Tesla ar urma sa circule cu viteza ametitoare de 970 de kilometri pe ora si ar putea fi dat in folosinta in decurs de 20 de ani.

Proiectul e inca la inceput, in faza de design. Insa Partidul Verzilor spera ca el sa devina realitate si sa lege capitalele scandinave pana in 2037, mai cu seama ca un astfel de tren va fi testat in Dubai in 2020, arata ziare.com.

Cand a venit cu aceasta idee, a unor capsule metalice care sa circule prin tuburi la viteze ametitoare, cu motoare electrice alimentate cu energie solara, Musk s-a gandit ca un astfel de mijloc de locomotie ar putea acoperi distanta dintre Los Angeles si San Francisco, de 560 de kilometri, in doar 35 de minute, mergand cu o viteza de 970 de kilometri pe ora, in medie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.