Exista o specie de pom pentru taierea careia cetatenii au nevoie de autorizatie de la autoritati, altfel risca sa fie sanctionati cu o amenda de pana la 10.000 de lei.
Regula este valabila indiferent daca cetatenii vor sa taie un singur pom din aceasta specie sau mai multi, chiar daca este vorba de propria curte, scrie avocatnet.ro.

Nucul este o specie de pom protejata de lege in momentul de fata. Astfel, persoanele fizice sau juridice care au nuci pe proprietate si vor sa-i taie sunt obligate sa ceara o autorizatie, pentru obtinerea careia trebuie indeplinite anumite conditii.

Cultura nucului din categoria pomi razleti (adica situati la distanta unii de altii) este reglementata in mod special de Legea pomiculturii nr. 348/2003. Potrivit acestui act normativ, taierea nucilor razleti, indiferent de proprietar, se face in baza unei autorizatii.

Indiferent de sistemul de cultura despre care este vorba (extensiv, intensiv, superintensiv sau pomi razleti), actul normativ stabileste ca taierea nucilor in lipsa autorizatiei poate fi sanctionata de autoritati cu amenda cuprinsa intre 5.000 si 10.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.