Acasă Politic Traian Basescu s-a inscris in PMP! Voi ramane un politician incomod. Nimeni...

Traian Basescu s-a inscris in PMP! Voi ramane un politician incomod. Nimeni nu o sa-mi inchida gura

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Traian Basescu revine pe scena politicii la mai putin de un an de cand a plecat din cea mai inalta functie a statului. Fostul presedinte s-a inscris in partidul Miscarea Populara.

Ce a subliniat Basescu la inscrierea in PMP

„Sincer n-am crezut ca dupa ce imi termin mandatul de presedinte al Romaniei ma voi mai inscrie intr-un partid. Viata insa ma obliga s-o fac si am cateva motive pentru acest lucru.

Primul si cel mai important motiv este legat de ceeace se intampla incepand cu data de 22 decembrie 2014.

O campanie furibunda de denigrare a celor doua mandate pe care le-am avut la Cotroceni, negare a transformarilor prin care a trecut tara noastra in acest interval de 10 ani, transformari extrem de importante care au consolidat statul de drept, si de semenea efortul urias pe care il depun trusturi mass-media, dar spre surprinderea mea si institutii ale statului pe care le-am consolidat in timpul mandatelor, pentru discreditarea mea personala.

De aceea, singura solutie pe care o am este sa revin in viata politica, sa-mi apar si cele doua mandate si sa ma apar si pe mine in fata valului de denigrare.

Mai mult decat atat, un al doilea motiv este legat de viziune. Am constat in aceste 11 luni de la terminarea mandatului ca viziunii si efortului de consolidare a institutiilor statului trebuia sa-i mai adaug ceva si n-am facut-o. O voi face acum, ca om politic de opozitie. si anume, respectul pentru drepturile omului. intotdeauna in cei zece ani am vorbit despre nevoia de consolidare a institutiilor, despre nevoia de a avea institutii puternice, despre nevoia de a farama, pur si simplu retelele de coruptie sau de a duce in fata justitiei oameni corupti.

Dar niciodata n-am vorbit consistent ca in paralel cu dezvoltarea institutiilor trebuie dezvoltata responsabilitatea pentru drepturile omului. Omul, si cand este vinovat, are dreptul la ancheta corecta si la un proces corect. Nu un proces determinat de campanii mass-media dupa care sa ia magistratii si sa ia decizii impotriva vietii unui om, impotriva libertatii unui om.

Apararea drepturilor omului va fi un obiectiv al meu, pentru constientizarea populatiei asupra nevoii respectarii drepturilor omului, in acelasi timp pentru constientizarea institutiilor, ca drepturile omului, experienta CEDO pe care suntem obligatia s-o respectam, s-o adoptam si in comportament si in legislatie, sunt lucruri care nu sunt facultative intr-un stat de drept.

In sfarsit, ultimul argument pe care il aduc gestului de astazi si vreau sa intelegeti ca cele ce am spus nu reprezinta un program politic, programul politic il va adopta partidul si-l vom prezenta la Congres, chiar propriile mele patanii din aceste 11 luni cand am vazut o haituire despre care am crezul ca nu mai este posibila dupa cei 10 ani de mandat pe care i-am avut. Am crezut ca institutiile au inteles ca sunt limite, dar se pare ca nu. Se pare ca abia au asteptat eliberarea locului de la Cotroceni pentru a reveni la vechile naravuri, sa fie folosite ca instrumente de prigoana a politicienilor incomozi.

Va garantez ca voi ramane un politician extrem de incomod, fara sa vreau razboi, dar niciodata nimeni nu o sa-mi inchid gura. Tactica asta s-a mai aplicat si inainte de a ajunge presedinte, vad ca imediat ce mi-am terminat mandatul de presedinte a fost reinviata, ceea ce inseamna ca am avut dreptate atunci cand am spus ca nu am infrant sistemul, doar l-am ingenuchiat. Imediat ce am plecat s-a ridicat din nou in picioare si sistemul trebuie sa inteleaga ca democratia nu e facultativa, ca oamenii nu pot fi hartuiti atunci cand vrea un sef de institutie.

si acesta este un alt motiv, pentru ca am trait pe pielea mea si traiesc pe pielea mea eficienta extraordinara pe care am dat-o institutiilor, dar carora nu le-am spus si n-am avut in vedere ca vor trece la incalcarea brutala a drepturilor omului si ca se vor lasa utilizate ca instrumente de hartuire.

Acestea sunt cateva motive care m-au adus din nou in viata in viata politica”, a conchis Traian Basescu.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos