Acasă Stirile zilei Avertizare meteo! Cod Galben de ploi si vant in intreaga tara. La...

Avertizare meteo! Cod Galben de ploi si vant in intreaga tara. La munte vor fi lapovite si ninsori

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, vineri, doua atentionari Cod Galben de ploi insemnate cantitativ, intensificari ale vantului si racire accentuata a vremii, ce vizeaza, in prima faza 14 judete din nord-vestul tarii, iar, ulterior toate regiunile.

Potrivit meteorologilor, in intervalul 10 octombrie, ora 16,00 — 11 octombrie, ora 10,00, ploile se vor intensifica si se vor extinde in jumatatea sudica a tarii. in Banat, Oltenia, nordul Munteniei, se vor cumula cantitati de apa de 20 — 25 l/mp si izolat, indeosebi in Muntii Banatului si in Carpatii Meridionali, peste 40 — 50 l/mp. La munte, la peste 1.800 metri, in cursul noptii de sambata spre duminica (10/11 octombrie), precipitatiile se vor transforma in lapovita si ninsoare.

Vantul se va intensifica in sud-vestul si sudul teritoriului, cu viteze la rafala de 50 — 55 km/h, iar in sudul Banatului si pe creste, va depasi temporar 70 km/h.

Totodata, in intervalul 11 octombrie, ora 10,00 — 12 octombrie, ora 18,00, vor fi precipitatii in toata tara, iar cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si izolat 50 l//mp, mai ales in jumatatea sudica si in zonele de munte. Vor fi ploi, dar in zona Carpatilor Orientali vor predomina ninsorile si se va depune strat de zapada.

Precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare se vor semnala si in zonele montane inalte din restul tarii, in jumatatea de nord a Moldovei si trecator in estul si sud-estul Transilvaniei. Vantul va avea intensificari in majoritatea regiunilor, depasind temporar 60-70 km/h, indeosebi in sud, sud-est si in zonele de munte. Procesul de racire se va accentua, iar vremea va deveni deosebit de rece in toate regiunile, dar mai ales in cele extra-carpatice.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos