Presedintele Traian Basescu a sustinut, joi, la Academia Romana, ca nicio majoritate nu este deasupra legii si deasupra Constitutiei.

Declaratia a avut loc la dezbaterea stiintifica nationala cu tema „Revizuirea Constitutiei: necesitate, oportunitate, obiective posibile”.

“Mi-am mentinut mandatul numai prin aplicarea Constitutiei, altfel de mult nu as mai fi fost presedintele Romaniei”, a afirmat Traian Basescu in incheierea discursului sustinut la dezbaterea organizata de Academia Romana pe tema revizuirii Constitutiei.

“Cred ca orice modificarea de Constitutie s-ar face, orice obiective si-ar propune, un lucru trebuie inteles si in Romania, si va rog sa ma credeti ca nu o spun deloc polemic, si anume acela ca nicio majoritate nu este deasupra legii si deasupra Constitutiei. Poti sa ai si o majoritate de 90%, ea trebuie sa ramana in interiorul legii, in interiorul Constitutiei. Orice alta abordare este nedemocratica si pune sub semnul intrebarii existenta statului de drept. Avem aceasta experienta, ii suportam consecintele si trebuie sa aratam ca am inteles un lucru fundamental al democratiei: majoritatea nu este deasupra legii”, a mai spus seful statului.

Declaratiile presedintelui:

• Cred ca orice modificare de Constitutie s-ar face, orice obiective s-ar propune, un lucru trebuie inteles si in Romania: nicio majoritate nu este deasupra legii si a Constitutiei.

…read more
Via: Circul Politic  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.