Ministrul olandez pentru securitate si justitie, Fred Teeven, a declarat ca decizia privind aderarea Romaniei si Bulgariei la zona Schengen trebuie luata dupa raportul MCV pe care Comisia Europeana trebuie sa il prezinte in decembrie

“Astazi nu va fi nicio decizie, este doar o informare. Vom avea o noua reuniune in decembrie. Cunoasteti pozitia noastra ca doua rapoarte MCV trebuie sa fie pozitive. Acesta este punctul de vedere al Guvernului Olandei (…) Pana in decembrie, nu se va intampla nimic”, a afirmat Teeven.

Intrebat de jurnalisti care sunt conditiile pe care le asteapta indeplinite din partea Romaniei si Bulgariei privind lupta anticoruptie si a criminalitatii organizate, oficialul olandez a evitat sa dea un raspuns direct.

“Stiti ca trebuie sa fie doua rapoarte consecutive pozitive pe MCV si in acest moment nu sunt. Vom vedea atunci in decembrie care va fi situatia”, a raspuns Teeven.

Consiliul JAI nu va lua joi nicio decizie privind aderarea Romaniei si Bulgariei la Spatiul Schengen, din cauza opozitiei mai multor state membre, Germania si Finlanda anuntand de asemenea in ultimele zile ca se vor opune intrarii celor doua tari daca se va ajunge la vot.

Mandatul ministrului roman de Interne, Radu Stroe, stabilit de Guvernul Romaniei pentru Consiliul JAI este …read more
Via: Circul Politic  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here