Toxinele din mancarea sanatoasa! Inghitim anual aproximativ 5 kg de pesticide! Vezi ce masuri trebuie sa iei

Cand mergi pana la piata sau la supermarketul din apropiere ca sa te aprovizionezi cu fructe si legume, te gandesti ca ai facut o alegere sanatoasa. Dar lucrurile nu stau intotdeauna asa. In mai toate tarile lumii se folosesc pesticide agricole.

Desi se cunosc efectele nocive ale acestor chimicale periculoase, ele se folosesc in continuare pentru a incuraja productia si a se evita, dupa spusele producatorilor agricoli, o eventuala crestere a preturilor.

Potrivit celor mai recente statistici, Brazilia se afla pe primul loc in topul tarilor care utilizeaza pesticide. Institutul National al Cancerului avertizeaza ca, in Brazilia, fiecare adult ingera anual aproximativ 5 litri de pesticide, o statistica absolut revoltatoare. Un alt studiu, realizat de un grup de cercetatori in 2015, a constatat ca aproape 70% din toate fructele si legumele cultivate pe teritoriul acestei tari sunt contaminate cu astfel de otravuri.

Click pe aceeasi tema:  Invata sa descifrezi ce spune limba despre starea ta! Felul in care arata indica boli grave

Ei bine, vestea buna este ca exista o serie de metode prin care poti elimina din organism aceste toxine periculoase. O metoda foarte eficienta de acest fel a fost dezvoltata de catre celebrul cardiolog si nutritionist brazilian Lair Ribeiro. Trebuie doar sa urmezi instructiunile simple. Iata ce trebuie sa faci.

Ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

1 litru de apa

5 ml de iod

Seringi de unica folosinta

Instructiuni:

Intai spala legumele bine cu apa de la robinet, apoi adauga 5 ml de iod la 1 litru de apa potabila si scufunda toate legumele in aceasta solutie. Acopera vasul si lasa legumele sa stea in apa iodata timp de 1 ora.

Cel mai indicat este sa tii recipientul intr-un loc ferit de lumina pentru a evita oxidarea iodului. Dupa 1 ora, scoate legumele din apa iodata si mai spala-le o data bine cu apa de la robinet. Asta-i tot. In urma acestui procedeu, alimentele nu vor mai contine nici o urma de pesticide, devenind perfect sigure pentru consum.

Click pe aceeasi tema:  Cum scapi de cearcane cu un aliment din bucatarie!

Este important sa cunosti faptul ca, pe termen lung, consumul de fructe si legume cu continut ridicat de chimicale si pesticide poate dauna grav sanatatii organismului. Cele mai frecvente efecte secundare ale pesticidelor sunt simptome precum durerile de cap si alergiile, dar si boli precum malformatiile genitale si mai multe tipuri de cancer. Iata deci de ce este crucial sa iti protejezi familia de acest pericol ascuns.

Bineinteles, daca ai aceasta posibilitate, cea mai buna optiune este sa mentii o cultura proprie de legume si fructe. Astfel poti sta linistit ca alimentele consumate sunt intr-adevar bio si sanatoase, necontaminate cu pesticide si alte chimicale.

Sursa: Secretele, Autor Razvan









spre