Acasă Utile Se schimba buletinele! Vezi cum vor arata noile carti de identitate

Se schimba buletinele! Vezi cum vor arata noile carti de identitate

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Alesii au o noua initiativa legislativa de schimbare a buletinelor romanilor, in asa maniera incat actele de indentitate sa fie mai asemanatoare cu cele ale celorlalte state ale Uniunii Europene.

Printre noile caracteristici ale cartilor de indentate se vor numara dimensiunea asemanatoare permisului auto sau cardurilor bancare, precum si masurile mai mari de securitate.

Cat despre informatiile pe care noile buletine le vor afisa, numele si codul numeric personal sunt nelipsite, dar apar si grupa sanguina, daca persoana care il detine are sau nu permis auto, dar si numarul asigurarii sociale. O alta noutate este ca adresa nu va mai fi mentionata.

„O problema stringenta o reprezinta optiunea emiterii cartii de identitate, conferind posibilitatea cetateanului care solicita noul document de a alege o carte de identitate care sa nu contina CIP-ul de memorie, respectand convingerea religioasa a fiecarui roman care nu doreste sa posede un astfel de document care sa aiba incorporat un astfel de CIP. O alta chestiune este data de includerea in cadrul documentului a datelor privind asigurarile sociale, dar am adus in atentia oficialului Guvernului rugamintea de a studia eliminarea adresei de domiciliu din motive de siguranta personala. in ultimii ani, au existat foarte multe cazuri de cetateni romani victime ale retelelor de trafic uman sau tinere amenintate, sechestrate, persoane ale caror documente de identitate au fost confiscate de catre capii retelelor de crima organizata, ceea ce ofera infractorilor detinerea datelor cu privire la domiciliul parintilor, a familiei, usurand astfel acestora punerea in aplicare a planului de amenintare, santaj si constrangere a acestora, terorizand si distrugand sute de mii de familii.De asemenea, inclusiv cetatenii romani din strainatate, tot in sensul protectiei datelor personale in privinta domiciliului, sunt reticenti in a fi expuse cat mai multe informatii personale, iar ca argument in plus in beneficiul cetatenilor, eliminarea adresei din document serveste tocmai pentru a evita preschimbarea acestuia ori de cate ori cand un cetatean isi modifica adresa de domiciliu, ceea ce inseamna noi asteptari si bani cheltuiti inutil”, a explicat initiatorul legii, deputatul liberalul Mihai Aurelian.