Acasă Sanatate Toti suntem plini de argumente! Dar intr-o relatie nu conteaza ce argumentezi,...

Toti suntem plini de argumente! Dar intr-o relatie nu conteaza ce argumentezi, ci cum o faci!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cheia pentru a gestiona sanatatea conflictelor care apar in relatie ta este aceea de a raspunde constructiv – cu dragoste si logica. Conflictul este inevitabil. In loc sa astepti sa-si faca aparitia si sa te ocupi de el pe moment, este mult mai productiv sa ai o abordare proactiva si intentionata a conflictului. Desi nu putem anticipa natura argumentului, putem sa planificam un raspuns tactic. Acesta este modul prin care poti trata in mod construciv argumentul data viitoare:

1. Lucreaza pentru a controla raspunsul

In loc sa dai frau emotiilor si sa-ti ranesti partenerul, fa-ti timp pentru a verifica emotiile si pentru a-ti aduna gandurile. Cand simti manie sau alte emotii negative care incearca sa iasa la suprafata, incearca sa faci o pauza si sa te relaxezi.

Iti este permis sa te simti cum te simti. Sentimentele tale sunt valide si legitime. Dar asta nu inseamna ca ar trebui sa fie exprimate  in acel moment. Sentimentele tale se vor schimba si vor fluctua; este important sa intelegi cum te simti cu adevarat si de ce inainte de a purta o conversatie.

2. Nu fugi si nu evita conflictul

Evitarea sau refuzul de a face fata conflictului nu-l va face sa dispara. Evitarea problemelor va transforma dealurile in munti si totul va deveni o lupta imensa. Obiectivul principal in orice conflict este rezolvarea lui. Dar exista si alte avantaje care stau la baza rezolvarii conflictelor chiar si atunci cand rezolvarea nu este posibila. Asigura-te ca partenerul tau se simte auzit, valoros, special si iubit; este mult mai important sa faci asta decat orice alta disputa temporara. Stai si lupta corect.

3. Accepta diferentele

De cele mai multe ori, este posibil sa nu exista un raspuns clar sau corect. Desi punctele de vedere ar putea fi la capatul opus al spectrului, ambele sunt valide si merita luate in considerare.

In unele cazuri, dupa ce ai dezvaluit cum te simti intr-un mod calm si rational, este posibil sa fii sau nu de acord. Ajungerea la un impas poate sa ti se para o pierdere totala de timp initial, dar trecerea prin procesul de incercare de a rezolva un conflict va intari relatia pe termen lung. Desi nu se ajunge la nici o rezolutie, ambele parti parasesc discutia simtindu-se auziti, validati si apreciati. Toata lumea are de castigat.

Sursa