Toate cuplurile au propriile lor argumente. Sau cel putin toate cuplurile sanatoase. Poate ca partenerul tau intarzie la un eveniment important pentru tine, sau poate ca uita sa actualizeze locul unde se afla, sau are prea multi prieteni de sex opus sau a uitat sa-ti aduca altceva dupa munca. Lista cauzelor este infinita.

Cu toate acestea, cele mai multe relatii sunt pline de argumente. Nu conteaza despre ce argumentezi, ci cum o faci.

Cand te lupti, simti frica

Conflictul are o conotatie negativa. Daca partenerul tau nu este de acord cu tine, poti sa simti un sentiment de tradare si sa ataci pentru ca te simti ranit. Natura umana dicteaza ca, atunci cand esti ranit sau amenintat, trebuie sa te razbuni. Deci majoritatea oamenilor sa razbuna facand lucruri care sunt irationale.

Unii oameni ofera tratamentul tacerii. Pur si simplu refuza sa mai vorbeasca cu partenerul lor. Acest lucru este facut vindictiv si este diferit de a lua o pauza pentru a procesa corect sentimentele.

Unii oameni dispar fara a da un semn timp de ore sau chiar zile. Ei fac asta pentru a-l face pe celalalt partener sa se ingrijoreze sau sa se teama ca relatia s-a incheiat. Este o tactica manipulatoare dureroasa, chiar daca nu intentioneaza sa faca acest lucru.

Unii oameni transforma argumentul intr-o problema de alb sau negru, punctul lor de vedere fiind cel corect. Acest lucru se intampla cand cineva refuza sa fie deschis si cand refuza sa ia in considerare punctul de vedere al partenerului. Aceasta atitudine impiedica foarte mult negocierile.

Altii isi barfesc partenerul prietenilor si cunoscutilor sau chiar posteaza mesaje pe social media. Din pacate, este o problema atunci cand problemele din relatie ajung sa fie dezvaluite pe Facebook. In plus, de indata ce ai spus ceva rau despre partenerul tau, oamenii isi vor aduce aminte ce-ai spus.

Razbunarea si comportamentele negative precum cele enumerate mai sus sunt conduse de frica. Sentimentul de frica este natural. Oamenii se tem ca nu sunt suficient de buni sau ca partenerul lor nu este suficient de bun. De asemenea, se tem ca nu sunt vrednici de a fi iubiti si ca isi vor pierde partenerul.

Dragostea ar putea fi un lucru infricosator. Deschiderea ta fata de dragoste si implicarea intr-o relatie intima este riscanta. Dar orice merita avut, merita riscul. Cand sunteti cu adevarat indragostiti, va deschideti si deveniti vulnerabili. Sunteti expusi si va supuneti ranirii.

Cum sa lupti corect

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.