Acasă Stirile zilei Stiinta Toti ROMANII fac aceasta GRESEALA la SPOVEDANIE!

Toti ROMANII fac aceasta GRESEALA la SPOVEDANIE!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

IV. Recapituland, vom raspunde intrebarilor ce ni se vor adresa de catre participantii la cateheza (dialog).

V. Asocierea cea mai potrivita este cu Taina Sfantului Botez. Dupa cum prin baia Botezului se iarta toate pacatele (cel „stramosesc” la copii, plus toate celelalte la catehumenii adulti), tot asa si prin Spovedanie (numita si „al doilea Botez”) – daca este completa si insotita de cainta, implinirea canonului etc., se dobandeste curatie de „nou-nascut”, totodata vrednicia necesara pentru a primi Sfanta Impartasanie.

VI. Generalizarea:

Toti trebuie sa ne spovedim, chiar daca ni se pare ca nu am gresit cu nimic. Asa ne invata Sfantul Ioan Evanghelistul:

„Daca zicem ca pacat nu avem, ne amagim pe noi insine si adevarul nu este intru noi. Daca marturisim pacatele noastre, El este credincios si drept, ca sa ne ierte pacatele si sa ne curateasca pe noi de toata nedreptatea” (I In. 1, 8-9).

VII. Aplicarea:

Suntem intrebati adesea:

„Cum este bine sa ne spovedim: mai des sau mai rar?”

Raspunsul formulat de Invatatura de Credinta Ortodoxa ni se pare deosebit de lamuritor si realist, motiv pentru care il redam aici:

„Spovedania nu este legata de termene sau soroace anumite din cursul anului. Fiecare poate alerga la duhovnic ori de cate ori si oricand simte nevoia de a-si usura sufletul de povara pacatelor, sau de a primi mangaierea Harului si nadejdea iertarii. Cu cat ne spovedim mai des, cu atat mai bine. De obicei, insa, spovedania este legata de posturi. De aceea, Porunca a patra a Bisericii ne invata sa ne marturisim de patru ori pe an, adica in cele patru posturi…”.

Sursa: ziarullumina.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos