Acasă Life Monden TOP: Cele mai PUTERNICE FEMEI din lume

TOP: Cele mai PUTERNICE FEMEI din lume

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cancelarul german Angela Merkel ocupa prima pozitie in topul Forbes de anul acesta al celor mai puternice femei din lume, in care mai apar: realizatoarea TV Oprah Winfrey, cantareata Lady Gaga, regina Elizabeth a II-a, cantareata Beyonce Knowles si actrita Angelina Jolie.

Revista Forbes a realizat topul celor mai puternice femei din lume, in functie de averile acestor femei, cotele de audienta si influenta si popularitatea pe care le au pe retelele de socializare. Cele mai puternice 100 de femei din lume, dintre care 11 sunt europene, lucreaza in afaceri, politica, mass-media, tehnologie, moda, showbiz sau pentru organizatii de caritate.

Angela Merkel, locul 1

In cadrul acestui clasament, Angela Merkel este considerata cea mai puternica femeie din lume pentru a cincea oara in ultimii sase ani. Angela Merkel, in varsta de 58 de ani, este

“«doamna de fier» a Uniunii Europene si o actrita majora in criza economica din zona euro, care continua sa ameninte pietele”

afirma editorii de la Forbes.

Secretarul american de Stat Hillary Clinton ocupa pozitia a doua, iar Dilma Rousseff, presedintele Braziliei, se afla pe locul al treilea.

Topul 10 al celor mai puternice femei din lume este completat, in ordine, de Melinda Gates ‒ copresedinta a “Fundatiei Bill si Melinda Gates”, Jill Abramson ‒ redactor-sef la “New York Times”, Sonia Gandhi ‒ presedinta Partidului indian al Congresului si Michelle Obama ‒ prima doamna a Statelor Unite.

De asemenea, in acest top sunt mentionate si Christine Lagarde ‒ director general al FMI, Janet Napolitano ‒ secretarul Departamentului de Securitate Interna din Statele Unite si Sheryl Sandberg ‒ director operational al companiei Facebook.

Cea mai tanara are 26 de ani, cea mai in varsta – 86 de ani

In top 100 mai apar Oprah Winfrey (locul al 11-lea), Lady Gaga (14), regina Elizabeth a II-a (26), Ariana Huffington (29), Beyonce Knowles (32), Jennifer Lopez (38), Shakira (40), Ellen DeGeneres (47), Anna Wintour (51), Christiane Amanpour (53), Angelina Jolie (66), Miuccia Prada (67), Sofia Vergara (75), J.K. Rowling (78), Gisele Bundchen (83).

Puterea acestor femei provine din averile lor, din cotele de audienta, dar si din influenta si popularitatea de care se bucura pe retelele de socializare, sustin jurnalistii de la Forbes.

Excentrica Lady Gaga, in varsta de 26 de ani, este cea mai tanara dintre ele, iar regina Elizabeth a II-a este, la 86 de ani, cea mai in varsta dintre femeile incluse in acest top.